hvg.hu Vállalkozás

Negyvenmilliárdot tettek félre azoknak a munkanélkülieknek, akik hajlandók vállalkozást indítani

Negyvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" és az "Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t.

hvg.hu Plázs

Régóta munkanélküli Csollány Szilveszter

Csollány Szilveszter hiába küldözgeti mindenfelé az önéletrajzát, mégsem alkalmazzák. Jelenleg felesége fizetéséből, és szerénynek mondott olimpikoni életjáradékából élnek.

hvg.hu Itthon

Munkanélkülieket hívnak be, hogy építsék a kerítést a déli határra

Ha valaki alkalmassága ellenére nem vállalja el a munkát a határzárnál, kizárják a rendszerből, és elesik a foglalkoztatást helyettesítő támogatástól is. A Csongrád megyei munkanélküli férfiak munkájára napi 8 órában számítanak: cölöpverésre, területrendezésre, fahordásra alkalmaznák őket.

Mizsur András Gazdaság

Beszélj a gyengeségeidről – így segíthet egy álláskeresőnek a pszichológus

Lelkileg is bele lehet roppanni a munkanélküliségbe, nemcsak anyagilag kerülhet padlóra az ember. Azok közül, akik ilyen krízishelyzetben vannak, néhányan pusztán kíváncsiságból mennek pszichológushoz, de sokan súlyos depresszióval és önértékelési zavarokkal fordulnak szakemberhez. Mi bevállaltunk egy pszichológiai tanácsadást, hogy kiderítsük, miként tud segíteni az álláskeresésben.

hvg.hu Gazdaság

Az álláskeresés a világ egyik legkeményebb melója

Csalódni fog, aki félvállról veszi az állásinterjúzást, a cégek ugyanis keményen próbára teszik a jelentkezőket. Úgy gondoltuk, megmutatjuk, hogy megy ez nekünk minden különösebb felkészülés nélkül, elmentünk tehát egy (majdnem igazi) állásinterjúra: Mohács! Már a kézfogásnál baj volt. Álláskereső sorozatunk második része.

hvg.hu Én és a Cégem

Düh és dac: Mégis kinek jó a nonstop boltok kinyírása?

A vevők dühöngenek, az alkalmazottak elkeseredettek, a tulajdonosok leszegett fejjel beállnak a pult mögé, hogy legalább csökkentsék veszteségeiket. Az új nyitvatartási rezsim a nonstop üzletekben mindenkinek rossz: a vásárlók nem tudják megvenni, amit akarnak, az alkalmazottak egy részét kirugdossák, akik marad(hat)nak, azok is elvesztik az esti/éjjeli többletpénzüket. Van, aki állítja, az önkormányzatnál kapott túlélési tippet.

hvg.hu Gazdaság

A motiváció a muszáj, aki nem jön el, nem kap segélyt

Munkanélküli, hivatalos nevén álláskereső lettem, hogy átmenjek azon, amelyen oly sokan az országban. A kötelező álláskeresési tréning helyszínén "Soha ne add fel - mert a célod most aktuális" felirat fogad. Van itt olyan, aki feketén dolgozik, van, aki csak az ápolási díj miatt jár ide, a papír kell, máskülönben ugrik a segély. Az öreg rókák már szendviccsel jönnek az ötórás tréningre, de sokan már az elején azt kérdezik, mikor lehet lelépni.

MTI Gazdaság

Nemzetközi felmérés: Lesújtó a magyar fiatalok helyzete

A magyar fiataloké Európa második legrosszabb fizetési morál mutatója és majdnem minden második közülük külföldre menekülne az itthoni gazdasági nehézségek elől. A kontinens legpesszimistább korosztályában ezzel a magyaroké a második hely - derül ki az Intrum Justitia felméréséből.

Szlavkovics Rita Vállalkozás

Egynek milliárdos megapályázat, a többiek majd elvéreznek

Egy fillér nélkül várja néhány száz szociális szövetkezet, hogy nekifoghasson a munkának, amelyet a tavaly benyújtott, azóta már nyertesként kihirdetett pályázatában vállalt. Néhányan azt fontolgatják, hogy visszalépnek, hiszen a program megvalósíthatósága forog kockán. A közelmúltban új TÁMOP-pályázat jelent meg foglalkoztatás körében, amellyel majd' 3 milliárd forintot költhet el uniós forrásból egyetlen támogatott szervezet. A közfoglalkoztatás irányába tolják el a szociális szövetkezeteket, véli az érdekvédelmi szervezet vezetője.

hvg.hu Gazdaság

Az ország, ahol tömegével szegényednek el

A görögországi kisvállalkozások intézetének 2013-as éves jelentése szerint az ország háztartásai gazdasági szempontból "fulladásközeli" állapotban vannak. A túlélésre törekvés ráadásul hatalmas bizonytalanságot eredményez, mely a politikai rendszerbe vetett hitet is erodálja. A jelentés megjegyzi, hogy Görögországban a háztartások 40 százalékában van legalább egy munkanélküli, 2010-hez képest pedig a háztartások 95 százaléka rendelkezik kevesebb jövedelemmel.

hvg.hu Vállalkozás

Így fizette ki trükkösen adósságát egy munkanélküli jogász

A 31 éves amerikai Jacqueline Young évekig nem talált képzettségének megfelelő állást – vagy 1500 ügyvédi, jogászi helyre adott be jelentkezést, ám nem vették fel sehova –, így 100 ezer dollárra rúgó diákhitelét sem tudta kifizetni, melyet tanulmányai elvégzéséért vett fel. Ezek után nem tudott mást tenni, elment felszolgálónak, csak hogy a felszínen tudjon maradni, ám egy idő után egy röplabdamérkőzésen támadt egy ötlete: fejpántokat és más sportkiegészítőket kezdett árulni gyerekek számára rendezett sportversenyeken. Az üzlet bejött, diákhitelének jelentős részét már vissza is tudta fizetni a saját vállalkozásából.

hvg.hu Karrier

Ezekre a tulajdonságokra van szüksége a fiatal álláskeresőknek

A fiatalok könnyebb elhelyezkedésének nagyon jó eszköze az önkéntesség és a szakmai gyakorlat, amelynek külföldi teljesítése során a diákok személyisége és nyelvtudása is sokat fejlődik. Ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben állást találjanak.

MTI Karrier

Itt képzik ingyenesen a munkanélkülieket

Nyitott Tanulási Központ létesült Karcagon, amelyben ingyenesen biztosítják a lehetőséget a munkahelyük elvesztésében fenyegetetteknek, vagy a munkanélkülieknek az alapkészségek és a kulcskompetenciák fejlesztésére - közölte a vidékfejlesztési miniszter a központ megnyitóján a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen.

1 2 3 4 5 6 7 8
Előbb-utóbb mindenki találkozik a rákkal

Előbb-utóbb mindenki találkozik a rákkal

Egyetlen meccs választja már csak el Babost a US Opentől

Egyetlen meccs választja már csak el Babost a US Opentől

Bosszút állna a zaklatással vádolt menedzseren Taylor Swift

Bosszút állna a zaklatással vádolt menedzseren Taylor Swift

Tucatnyi műtét vár még a szétválasztott bangladesi ikrekre

Tucatnyi műtét vár még a szétválasztott bangladesi ikrekre

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

Egymillió eurót nyer, aki bebizonyítja, hogy Bielefeld nem létezik

Egymillió eurót nyer, aki bebizonyítja, hogy Bielefeld nem létezik

Brexit: két szék között a padlóra eshet Boris Johnson

Brexit: két szék között a padlóra eshet Boris Johnson

Kipróbáltuk a világ leggyorsabb villanyautó-töltőjét, amiből itthon már kettő is van

Kipróbáltuk a világ leggyorsabb villanyautó-töltőjét, amiből itthon már kettő is van

Karácsony Gergely is HÉV-ből csinálna metrót

Karácsony Gergely is HÉV-ből csinálna metrót

Már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások

Már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások

Ismét figyelmeztetést adtak ki lisztéria miatt, már halálos áldozat is van Spanyolországban

Ismét figyelmeztetést adtak ki lisztéria miatt, már halálos áldozat is van Spanyolországban

A címlapról ajánljuk