szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy indiai szoftvermérnök annyira nehezen viselte, hogy kirúgták a munkahelyéről, hogy úgy döntött: a cég adatbázisába betörve olyan galibát csinál, amit csak ő tud helyrehozni.

Vikesh Sharma szoftvermérnök a koronavírus-járvány alatt került bajba, de nem azért, mert beteg lett: a cég, amely alkalmazta, a megszorítások miatt kénytelen volt elbocsátani őt.

A probléma abból adódott, hogy az informatikus és a cég nem tudott közös nevezőre jutni a csökkentett fizetéséről. Mivel a tárgyalások kudarcba fulladtak, a vállalatnak nem volt más választása, elbocsátotta az alkalmazottat.
Vikesh Sharma azonban nem tudta elfogadni a történteket, ezért úgy döntött: betör a cég adatbázisába és olyan problémákat okoz,

melyeket csak ő tud helyrehozni.

A férfi természetesen nem közölte a hackertámadás ötletét feletteseivel, de azt remélte, hogy a súlyos gondok miatt a cég majd felkeresi őt, és segítséget kérnek tőle. A mérnök semmit sem bízott a véletlenre: legalább 18 ezer sor adatot törölt a rendszerből, és 22 ezer hamis bejegyzést illesztett be.

Miután a cég tudomást szerzett a betörésről, feljelentést tettek. Az ügyben nyomozó hatóságoknak nem is kellett sokat dolgozniuk: az IP-cím alapján hamar rájöttek, ki követte el a támadást. Az informatikus jelenleg letartóztatásban van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 hazai településen magas az ózonkoncentráció

18 hazai településen magas az ózonkoncentráció

Az elmúlt 10 év minden vasúti átjárós baleseténél az autósok, gyalogosok, kerékpárosok voltak a hibásak

Az elmúlt 10 év minden vasúti átjárós baleseténél az autósok, gyalogosok, kerékpárosok voltak a hibásak

Sörtörvény: nem tudni, kötelesek-e egymás sörét árulni a kisüzemi főzdék

Sörtörvény: nem tudni, kötelesek-e egymás sörét árulni a kisüzemi főzdék