hvg.hu Élet+Stílus

Budapesti luxus igényes utazóknak

Négy budapesti hotelnek szórt csillagokat a Forbes Travel Guide, az egyetlen – magát függetlennek aposztrofáló – nemzetközi kalauz, amely teljeskörűen értékel luxushoteleket, éttermeket és spákat.

G. Tóth Ilda Gazdaság

Elkótyavetyélhetik az egykori állami üdülőket – vajon ki építhet hotelbirodalmat?

Nem támogatja a kormány, hogy az Erzsébet-programban használt szállodákat és üdülőket ingyen visszakapják az önkormányzatok – derül ki Fónagy János államtitkár tegnapi parlamenti válaszából. A többtucatnyi ingatlant aukcióra bocsátják; a piacon már fogadásokat kötnek arra, hogy vajon melyik hatalom közeli nagyvállalkozó építhet belőlük olcsón hotelbirodalmat.

MTI Gazdaság

Segítséget várnak a szállodások a kormánytól az elvándorlás miatt

A turizmust változatlanul súlyos munkaerőhiány sújtja az országban, nemcsak a szezonális, hanem az egész évben nyitva tartó szállodákban, éttermekben egyaránt. A szállodaszövetség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve keresi az ágazat számára lehetséges megoldásokat, és várja az ezzel kapcsolatos kormányzati intézkedéseket - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke.

G. Tóth Ilda Gazdaság

Szobákra mennek – megszelídítenék az Airbnb-t

Átalányadót vetnének ki a közösségi szálláshelykiadókra és egy ember legfeljebb három lakást adhatna ki, miután a hagyományos szállodák fellázadtak az olcsó, trendi versenytárs miatt. Kérdés, kevesebb lesz-e a feketéző a modern Zimmer frei házigazdák közt.

hvg.hu Vállalkozás

Nekimegy a Fidesz az Airbnb-nek, itt a szigorítás terve

Háromban maximálná a turistáknak bérbe adható ingatlanok számát az a fideszes törvényjavaslat, amely hamarosan a kormány elé kerül - írta a Magyar Idők. Az Airbnb piacát is érintő terv szerint a jövőben 1500 forint átalányadót fizetne négyzetméterenként mindenki, aki turistáknak adja ki a lakását.

hvg.hu Vállalkozás

Sikerült kis győzelmet aratni a terroristák felett

A brüsszeli robbantások bebizonyították, hogy a tőkepiacok egyre kevésbé reagálnak hevesen a hasonló támadásokra, és van, aki szerint a piacok bedőlésének elmaradása akár kis győzelemnek is tekinthető a terroristák felett. Ennek ellenére a terrorveszély még nem épült be az árfolyamokba és a terrorizmust továbbra is a világgazdaságra leselkedő egyik legnagyobb veszélynek tartják. A keddi események legnagyobb vesztese ismét csak a turizmus lehet, a nyertesek közé tartozhatnak viszont – már ha lehet nyertesekről beszélni – azok az úti célok, amelyek sikeresen adják el magukat biztonságos turistacélpontként.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Nagy változást akarnak az Airbnb-nél – itt az Uber új sorstársa?

Az európai szállodaszövetség szerint regisztrálni kellene a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) területén működő, rövid távú lakás-bérbeadással foglalkozókat – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az ágazat berlini tanácskozását követően. Ez praktikusan az Airbnb-zők listázását jelenthetné.

hvg.hu Gazdaság

A menekültek kezelésének rossz híre miatt mondtak le üdüléseket

Annak ellenére, hogy idén nyáron kiugró növekedést produkált a magyar idegenforgalom a vendégéjszakák számában, a Magyar Idők értesülései szerint ősszel már több helyen visszamondták a szállásokat a német és osztrák turisták. A lap szerint ez összefüggésbe hozható azzal, hogy az üdülni vágyók elutasítják a menekültek állami kezelését, a külföldön megjelent kritizáló írásokban látják a legfőbb okokat.

MTI Vállalkozás

Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

Vidéken elsősorban a vízparti, illetve wellness- és gyógyszállodákban van teltház. A budapesti szálláshelyeket kevésbé érinti a négynapos szünet, mert ott a vendégek 90 százaléka külföldi, és így is, úgy is nagy kihasználtsággal működnek a szállodák.

MTI Vállalkozás

Turizmus: harmadik lett Budapest egy nemzetközi listán

48, Nyugat- és Közép-Európában, Kelet-Európában, Közel-Keleten és Afrikában, valamint Indiában található várost hasonlított össze a PwC nemzetközi tanácsadó cég abból a szempontból, hogy milyen ár-érték arányú szolgáltatást kínálnak a szállodáik.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk