#tender

hvg.hu Itthon

Mészáros Lőrincnek jól fut a klímabiznisz is

Több tízmilliós klímatendert nyert Mészáros Lőrinc nyáron beszerzett légkondis cége. Úgy néz ki, érdemes volt az egyik legjobban menő klímacég megvételébe feccölni a nyáron.

MTI / hvg.hu Itthon

Már 7-kor összeül a Fővárosi Közgyűlés egy busztender miatt

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére rendkívüli ülést tart szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Múlt héten nem tudtak ugyanis dönteni a 70 új busz rendelkezésre bocsátásáról szóló BKV-szerződés jóváhagyásáról, amelyet szeptember elején kötöttek.

hvg.hu Gazdaság

440 millióból építenének kormányablakot a Keletibe

Közbeszerzési kiírás jelent meg a Keleti pályaudvar Thököly úti oldalán, az épületen belül kialakítandó kormányablakról. A pályázónak a 441,9 millióra becsült árért cserébe szigorú műemléki szempontoknak megfelelve kell megépítenie a kormányablakot.

hvg.hu Gazdaság

Egy nap sem jut a "lex Simicska" véleményezésére

Hétfőn tette közzé a kormány azt a több mint 200 oldalas rendeletcsomagot, amely az új közbeszerzési törvényhez kapcsolódik. A törvényszöveget hétfőig lehet véleményezni. Az új közbeszerzési jogszabályok lehetővé teszik, hogy a tendereken ne legyen kötelező a legolcsóbb ajánlatot elfogadni. Egyes értékelések szerint ez a passzus Simicskáék háttérbe szorítását célozza.

MTI Vállalkozás

A Volán nyerte a vasúti vonatpótlóbusz-tendert

A nettó 4 milliárd forintos keret két részletben szerepelt a kiírásban, az egyik a Duna bal-, míg a másik a jobb partjára szólt, egyaránt nettó 2-2 milliárd forint értékben. Mindkét rész csak az előre tervezett vonatpótló járatokra szólt.

hvg.hu Plázs

Randi a rántott hússal – Itt az új Tinder, amitől mindenki szerelembe fog esni

Aki épp szerelmi bánattal küzd vagy kiábrándult a másik nemből, és bánatát evésbe fojtaná, annak van egy jó hírünk: itt a Tinder gasztronómia kiadása, a Tender. Az új, Androidra és iOS-re is letölthető applikáció lényegében egy képalapú receptkönyv, amivel egyszerűen kiválaszthatjuk, hogy mi legyen a menü.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Továbbra is ingoványos a metrófelújítási tender

A Népszabadság szerint továbbra is bizonytalan, pontosan mikor írhatják alá a 3-as metró járműveinek felújításáról szóló szerződést. A vesztes észt pályázó jogorvoslati kérelme mégis okozhat késést, hiába mondta a főpolgármester múlt héten azt, hogy nem kell elhalasztani a szerződéskötést. A Közbeszerzési Hatóságtól azt közölték a lappal, hogy még nem indították meg az ügyben a jogorvoslati eljárást.

M. László Ferenc Gazdaság

Meglepő részletek a 25 milliárdos kormányzati pályázatban

Belenéztünk minden idők legnagyobb, 25 milliárd forintos kommunikációs közbeszerzésének a dokumentációjába. Kíváncsiak voltunk, hogyan bírálja majd el a kormány kommunikációs szuperhivatala a pályázatokat, egyáltalán kik indulhatnak, spórol-e pénzt az adófizetőknek az állam. Sok furcsa és meglepő dolgot találtunk, bár egyértelmű következtetéseket csak a győztesek kihirdetése után lehet majd levonni augusztusban.

MTI Vállalkozás

Jön a paksi dömping, hetente írnak majd ki tendereket

A Paks II atomerőmű beruházási tendereinek előkészítése a műszaki feladatok meghatározásával párhuzamosan zajlik, és a teljes projektet tekintve a 40 százalékos magyar beszállítói hányad tartható - közölte Valerij Limarenko, a Roszatom leányvállalat, a Nyizsnij Novgorod-i Atomenergetikai Tervező Iroda (NYIAEP) elnöke szerdán magyar újságíróknak az Atomexpon, Minszkben.

hvg.hu Gazdaság

Paks 2: A Mecsekbe vinnék a kiégett fűtőelemeket

Ideiglenesen az oroszországi Krasznojarszk mellett, véglegesen pedig a Mecsek mélyén kialakítandó hulladéklerakóban tárolnák az új reaktorblokkok kiégett fűtőelemeit – mondta a Világgazdaságnak a projekt kormánybiztosa. A Roszatom már idén kiírhat pályázatokat, ezeken csak az általuk is előminősített cégek indulhatnak el.

hvg.hu Gazdaság

Kartellügyekben érintett cégek híznak az útépítési milliárdokon

Hét nagy cég fölözi le a közút-felújítási pályázatokat - írja a Figyelő. Az utóbbi években kizárólag ezek a vállalatok - köztük van a Közgép is - indulnak a tendereken, a kisebb cégeknek esélyük sincs beleszólni a nagyok versenyébe. A Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt ötüket már megbírságolta a korábbi években, de a Magyar Közút szerint ilyen gyanú most nem merült fel. Az útépítési piac jövője azonban bizonytalan; kérdéses, mennyi uniós forást lehet majd lehívni, illetve a Simicska-Orbán háború is felboríthatja az erőviszonyokat.

MTI Itthon

Juhász Péter: Szlovák cégen keresztül nyert közbeszerzést Orbán Viktor veje

Az Együtt – A Korszakváltók Pártja azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül Tiborcz István, Orbán Viktor veje is tulajdonosa. Tiborcz István közölte: az ASSECO Central Europe s.a. társaságban tulajdonrésszel sem közvetett, sem közvetlen módon nem rendelkezik és nem is rendelkezett, és visszautasítja, hogy "bárminemű adóelkerüléssel összefüggésbe hozzák" őt.

hvg.hu Gazdaság

Törvénnyel nyitottak utat a kartellezés előtt

Decemberben egy salátatörvényben egy fideszes képviselői módosító javaslattal "kartellmentesítették" a 2012-2013-ban kiírt állami hulladéktendereket – tudta meg a Napi.hu. Mindez azért is érdekes, mivel a versenyhivatal tavaly szeptemberben indított kartellezés gyanújával eljárást négy cég ellen.

hvg.hu Itthon

Észtek és románok is felújítanák a 3-as metró kocsijait

Összesen hét társaság jelentkezett a budapest 3-as metró kocsijainak korszerűsítésére kiírt tenderre. Románok és észtek is vannak a pályázók között. A régi szovjet szerelvényeket kell majd felújítani a győztesnek. Az Index szerint lehet, hogy a lepukkant kocsik külseje radikálisan megváltozik majd az átépítés után.

1 2 3 4 5 6 7
10
Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Kivágták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből a kormánykritikus dalokat

Kivágták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből a kormánykritikus dalokat

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben

Egy aranyos kislány mentheti meg a világot Godzillától és King Kongtól

Egy aranyos kislány mentheti meg a világot Godzillától és King Kongtól

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

A címlapról ajánljuk