Visszatérne Magyarországra a Wendy’s étteremlánc, már aktívan keresik a lehetséges partnereket
Több mint két évtized után hoznák vissza az éttermeiket hozzánk.
Több mint két évtized után hoznák vissza az éttermeiket hozzánk.
Nem akarták kiengedni a mosdóba egy Szent Gellért téri vendéglátóhelyen, állítja egy, történetét a HVG-vel megosztó nő. A nő a személyzettel folytatott vitáját le is videózta, amelyen hallható, hogy milyen gorombán beszél vele a személyzet egy tagja. A nő szerint le is buzizták, de a borbár üzletvezetője szerint a szóváltás nemi irányultságtól független volt, és azért alakult ki, mert a nő nem az ő vendégük volt.
Miért vett meg egy nagy múltú, de veszteséges üzletláncot? Mit kellene csinálni ahhoz, hogy ne legyen méregdrága egy croissant? Mi a legnagyobb baj azzal, hogy a Balatonon még mindig ugyanúgy sütik a lángost? És miért nem érdemes mindenkinek akciózni a tejfölt? Andrejszki Richárddal, a Chef Market tulajdonosával beszélgettünk annak kapcsán, hogy cége a Culinaris új tulajdonosa lett.
Találóan foglalja össze a G7 elemzése a vendéglátás jelenlegi helyzetét, amikor azt írja, csak három dolog hiányzik belőle: a vendég, a pénztárca és a szakács. A költségek növekedését a vendégek egyre kevésbé képesek megfizetni, javulásra pedig nincs kilátás.
A fogyasztóvédelem 275 ázsiai boltot és éttermet ellenőrzött, 126 eljárás indult. A boltoknál a magyar feliratok hiányával volt a legnagyobb probléma, az éttermeknél az alapanyagok követhetősége és a higiénia.
Jóval több külföldi, és picit több magyar turistáskodott itthon decemberben az előző évi hasonló időszakhoz képest. A szálláshelyek bevételei bő ötödével nőttek, összesen több mint 90 milliárd forint folyt be a kasszákba.
Az idelátogatók 15 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el nálunk, mint 2023 novemberében. Budapesten kiugró volt a növekedés, de ez szorosan összefügg a hónap elején megrendezett európai csúccsal.
Kijött a rendelet a felszolgálási díjról, január elsejétől maximalizálják a mértékét.
A mulatók és éttermek között elhelyezkedő szórakozóhellyel bővítette portfólióját a Sziget egykori alapítója, de nemsokára a Kádár kifőzdét is újranyitja.
Van olyan bank, aminek már van is elképzelése a megoldásról. A digitális úton kifizetett összeg borravalót fedező része egy magánszámlán landolhat, ami nem tartozik bele az étterem forgalmába.
15 év után újra sapkát húznak a felszolgálási díjra, de kettős mércével mérnek majd: a céges rendezvények után vastagabban foghat a ceruza. Az éttermeket emellett borravaló-szabályzat megírására kötelezné az NGM.
Párizsban látszólag minden készen áll az olimpia megnyitójára, csak a hangulat várat még magára. Öngólt rúgtak a szervezők azzal, hogy ennyire beavatkoztak a város életébe?
A miniszterelnök adómentessé tenné a borravalót. A borravaló a jellemző esetekben adómentes.
A britek az eredménytől függően hajnalig ünnepelhetnek vagy fojthatják alkoholba bánatukat.
Különösen a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma nőtt májusban, a szálláshelytípusok között pedig a magánszálláshelyek könyveltek el kiemelkedő forgalombővülést.
Több tízmilliós profitot hozott az e-sport-kávézók és gamerbárok piaca 2023-ban a legnagyobb hazai szereplőknek. Velük versenyezne az eddig főleg e-sportmenedzsmenttel foglalkozó Delta Syndicate, de nincs könnyű dolguk, hiszen egyre telítettebb piacon kell megélniük. A bázis viszont stabil, és egyre inkább növekszik.
Az eredeti ízeket és hangulatot keltenék életre újragondolások nélkül, a régi receptúrákat használva.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk kispiszkostól a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Pasaréti téren.
Vidéki éttermek kaphatnak elsőként vissza nem térítendő támogatást az új turisztikai fejlesztési programban. A május végén induló első ütemben fejenként egymillióhoz juthatnak, amiből akár kisebb eszközöket, vagy készleteket is vehetnek. Az éttermek után jönnek a cukrászdák, a diszkók, a kávézók a büfék, de nem maradnak ki a kocsmák sem.
A jó hír: az alapanyagköltségek drágulásánál kisebb arányban.