szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

Francesco Bottura, Thomas Keller, Luis Aduriz, Helena Rizzo, Gaston Acurio és más, hasonlóan világhírű séfek hétfőtől az eBay-en. Akinek van minimum 100 fontja, kezdheti a licitet receptjeikre.

 A World’s 50 Best Restaurants (A világ legjobb éttermei) és a Farm Africa közös kezdeményezése az a jótékonysági aukció, amelynek a bevételét az afrikai éhezők támogatására fordítják. A világ ötven  legjobb étterméből tizenkettő csatlakozott a Food for Good program karácsonyi kampányához (Our Christmas 2014 Food for Good), vállalva, hogy séfjeik menüit december 1-től 12-ig árverésre bocsátják.

 

Facebook

A Food for Good egy 2011-ben indított mozgalom, amely különféle jótékonysági akciók keretében idáig 750 ezer fonttal támogatta a Farm Africát. Ez a szervezet elsődlegesen nem élelmiszerszállítmányokat juttat el Afrikába, hanem a fő célja, hogy gazdálkodni tanítsa meg az ottani termelőket. Mezőgazdasági gépeket, eszközöket, vetőmagot juttat a térségbe és szakmai ismereteket nyújt, hogy a támogatottak meg tudják termelni családjuknak az élelmet.

A mostani karácsonyi akció listája ugyancsak reprezentatív. A Francesco Bottura jegyezte Osteria Francescana például  jelenleg a világ harmadik legjobb étterme, Andoni Luis Aduriz Mugaritz-a a hatodik, a Grant Achatz- féle chicagói  Alinea a kilencedik. S a sorban csupa nagy név :Le Calandre/ Massimiliano Alajmo, Asador Etxebarri/Víctor Arguinzoniz, Librije/Jonnie Boer, Per Se/Thomas Keller, Astrid/ Gaston Acurio, Mani/Helena Rizzo, Andre/André Chiang, Amber/Richard Ekkebus és az Attica/Ben Shewry.

A 12 étterem naponta egyenként bocsátja árverésre a speciálisan erre a célra alkotott menük ételeinek receptjeit. A kikiáltási ár éttermenként változó, 100 és 200 font (125 és 250 euró) közötti. Az internetes licit az eBay-en keresztül bonyolódik.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!