szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A filmen egy pszichológiai kísérletet láthatunk: a készítők arra törekedtek, hogy megmutassák, hogyan viselkednek az emberek, mikor nehéz helyzetbe kerülnek, mikor tele vannak kétségekkel. Az eredmény fantasztikus lett.

A 16 perces filmet Maximilien Van Aertryck és Axel Danielson készítette: "hogy kétségbe ejtsük a résztvevőket, úgy döntöttünk, elegendő, ha ebbe a szituációba keverjük őket. A nagy merülés volt a tökéletes forgatókönyv. Egy online reklám segítségével találtunk 67 olyan embert, aki soha nem ugrott még le toronyról. Mindegyik alanynak fizettünk 30 dollárt a részvételért. Érdekelt minket, hogy ki dönt úgy, hogy visszamászik, és ki úgy, hogy ugrik" – mondták.

Az alkotók hat kamerával és több mikrofonnal filmeztek. Végül az emberek 70%-a leugrott. A készítők elmondták, azt vették észre, hogy a kamera jelenléte és a medence szélénél várakozó emberek óriási nyomást helyeztek résztvevőkre, akiknek viselkedése így még érdekesebb volt – írja a New York Times. A videót érdemes végig, nagy méretben megnézni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét