szerző:
hvg.hu

Lukácsi Katalin felháborodott Facebook-posztban kéri ki magának, hogy a kormánypártiak az élettelen karácsonyfa miatt aggódnak, miközben a segítségre szorulókat megalázzák.

„Isten óvja Magyarországot a keresztényellenes megnyilvánulásoktól” – Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón többek között ezzel a mondattal reagált az előző esti tüntetésre, amely az este egy adott pontján a Kossuth téren felállított karácsonyfa körül bontakozott ki. Lukácsi Katalin, akinek volt KDNP-s politikusként és hitoktatóként lehetnek elképzelései és elvei a kereszténységről, a Facebookon adott hangot a felháborodásának, hogy a kormány megint a kereszténység mögé bújik.

„Gyalázat, hogy a kereszténység második legszentebb ünnepét, a karácsonyt pártpolitikai célra használja fel!” – írja, hogy aztán tisztázza, hogy miről is szól a karácsony:

A karácsony ünnepe ugyanakkor nem fák, villogó égők és giccses betlehemek! Éppen templomokban halljuk rengetegszer, hogy karácsonykor nagy a kísértés a külsőségekben elmerülnünk, de az Úr Jézusnak a szívünkben kell megszületnie!

Szerinte nem az ellenzék vagy a tüntető tömeg bűne, hogy a kormány épp advent idejére időzítette a sokakat érintő túlóratörvény elfogadását.

A Kossuth térre kihelyezett karácsonyfa természetesen nem tehet a parlamenti többség cinikus politikájáról. De a határon éheztetett menekültek vagy az emberségükben megalázott hajléktalanok tehetnek arról, hogy a kereszténydemokratának hazudott kormány szavazatmaximalizál??? Tolvajok és képmutatók! Az élettelen karácsonyfa miatt aggódtok, de a segítségre szorulókat megalázzátok!

 – veti a kormánypártiak szemére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lesz a biztonság: akár az ujjlenyomatával védheti majd WhatsApp-üzeneteit

Ez lesz a biztonság: akár az ujjlenyomatával védheti majd WhatsApp-üzeneteit

Drágulni fog a Netflix

Drágulni fog a Netflix

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Életet mentett az Apple Watch

Életet mentett az Apple Watch

Kivezetik a melegvicceket a Family Guy-ból

Kivezetik a melegvicceket a Family Guy-ból

Űrben is termeszthető már bab

Űrben is termeszthető már bab