szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

Húszfogásos szezonnyitó menüt ehet végig tíz szerencsés vendég a baszkföldi csúcsétteremben, aztán továbbállhat fizetés nélkül.

A mértékadó angol Restaurant Magazine ranglistáján jelenleg a világ 9. legjobb étterme a renteríai (Guipúzcoa tartomány) Mugaritz (2006 óta mindig a 10 legjobb között, 2012-ben volt már 3. is). Andoni Luis Aduriz két Michelin-csillagos kulináris szentélyébe nem egyszerű bejutni, mivel jellemzően már a tavaszi szezon kezdetén az egész idényre foglaltak az asztalok.

Facebook

Így igazán mázlistának mondhatja magát az a tíz ember – vagyis öt páros –, akit a tulajdonos-séf az új idénynyitó menüsorával április 9-én megvendégel. A degusztációs menü grátisz elfogyasztásáért jelentkezőknek nem kellett mást tenniük, csupán regisztrálni magukat a ház internetes portálján, s várni a sorsolás eredményére. A szerencsések az elsők között kóstolhatják az étterem 20 fogásból álló új ételsorának fogásait – ami egyébként 220 euró/fő - a figyelemfelhívó „Nyisd ki az ajtókat!” (Tú abres las puertas) szezonnyitó keretében.

A napokban jelent meg Aduriz második könyve: a MugaritzPuntos de Fuga ( Mugaritz –Távlatpontok), ami nem csak szezonális újdonság. A sztáréf ebben a művében arról ír, hogyan él éttermének csapata, milyen elképzeléseik vannak a jövőre vonatkozóan, miként születnek meg kreatív ételeik.

twitter

Miért is született meg ez a könyv? Hogy: „megnyissa az elmét, amikor a főzésről beszél, nemcsak a szájat”, vallja Aduriz. 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!