szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy alföldi faluban egy nő a település polgármesteréhez fordult, hogy kétezer forintot kölcsönkérjen tőle. A polgármester végül 15 ezret is ígért, cserébe bizonyos szolgáltatásokért, de a nőt csúnyán megalázta és átverte, végül ki sem fizette.

A nő pszichiátriai beteg hároméves kislányát neveli, mivel kezelésre járnak, ami sokba kerül, a nő megszorult, és úgy döntött, a falu polgármesterhez fordult segítségért, írja a Népszava.

Az asszony kétezer forintot kért kölcsön, de a településvezető azt mondta: most nem tud adni, de menjen este a kocsmájába, és majd akkor. Az asszony el is ment a kocsmába, ahol a polgármester kis várakoztatás után közölte vele: csak akkor ad neki kölcsön, ha orálisan kielégíti. Ezért viszont 15 ezer forintot is ajánlott.

A nélkülöző nő belement, a polgármester azt kérte, menjen a privát vécéjébe, várjon rá, így is tett, de a polgármester nem jött.

Beküldte viszont két emberét, akik neki dolgoznak a kocsmában. Az asszony kiment, megkérdezte, hogy mi történik, mire a polgármester azt felelte: tegye meg ugyanazt velük is, amit megbeszéltek, majd ő odaadja neki a pénzt érte. Az asszony ennek eleget tett, majd kiment, újból leült egy székre és várta a pénzt.

A pénzét azonban nem hozta a polgármester, ellenben azt látta a nő, ahogy a kocsma népe őt nézi, közben a telefonjukat bámulják, és hangosan nevetnek – köztük volt a polgármester is. Odament hozzá, és látta, hogy a vécébeli jelenetet felvették telefonjukkal, és azt nézik.

A nő emelt hangon kikérte magának a történteket, amire kilökdösték a kocsmából, és még utána is köptek elmesélése szerint. Pénzt pedig nem kapott.

A Népszava kérdezte a település kormánypárti polgármesterét is az ügyben, de amikor személyesen keresték a faluban, nem volt hivatalában, amikor felhívták, közölte, hogy nem nyilatkozik, majd letette a telefont, a kérdésekre e-mailben sem válaszolt.

Az asszony az illetékes járási ügyészségen feljelentést tett személyiségi jogainak megsértése miatt, az ügyben a rendőrség nyomozást indított, a lap szerint az egyik érintett telefonját már le is foglalták.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkészítik az ország poloskatérképét

Elkészítik az ország poloskatérképét

Észak-Koreába akart szökni a lelőtt dél-koreai tisztviselő

Észak-Koreába akart szökni a lelőtt dél-koreai tisztviselő

Gyulai István atlétikai emlékversenyt rendeznek négy éven át, 3,2 milliárdért

Gyulai István atlétikai emlékversenyt rendeznek négy éven át, 3,2 milliárdért