szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rádiós műsorvezető vasárnapig Srí Lankán marad, és a terrortámadás ellenére igyekszik „a lehető legtöbbet” kihozni a nyaralásból.

Rákóczi Ferenc kalandos vakációt tervezett Ázsiában, a terveit azonban keresztülhúzta a több mint 300 halálos áldozatot követelő Srí Lanka-i merényletsorozat. A rádiós és családja ekkor már két napja tartózkodtak a szigetországban. Rákóczi most a Blikknek számolt be a tapasztalataikról: „Mélységesen megrázott itt mindenkit a 321 haláleset, nem ez lesz életünk legvidámabb nyaralása” – mondta, hozzátéve, hogy bent vannak a sziget belsejében, ahol béke van, a feszültségből csak annyit éreznek, hogy kicsit több a rendőri ellenőrzés.

Rákóczi elmondása szerint a kommunikáció is akadozik, az internetet és így a közösségi oldalakat ugyanis vasárnap lekapcsolták a szigetországban. Beszélt arról is, hogy a családot szinte sokkolták a véres események, de igyekeznek a nyaralás hátralévő néhány napjából a lehető legtöbbet kihozni.

„Nem megyünk előbb haza, mert óriási a káosz a repülőtéren. Vasárnap indulunk, addigra remélhetőleg minden letisztul. Biztonságban érezzük magunkat, így nem tervezzük a korábbi hazautazást. Elkerüljük a nagyvárosokat és a vallási kegyhelyeket, ezeket szerencsére nagyrészt már megnéztük. Kis falvakban vagyunk, nyugodt helyeken” – számolt be a lapnak SMS-ben a műsorvezető. „Szafarira megyünk, nem érezzük, hogy másként kellene dönteni” – vonta le a következtetést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boldogan élik meg a hírhedt Topház volt lakói, hogy megmentették őket

Boldogan élik meg a hírhedt Topház volt lakói, hogy megmentették őket

Miért ne hagyjuk abba soha a kérdezést?

Miért ne hagyjuk abba soha a kérdezést?

Lehet, hogy van kész forgatókönyve a kormánynak a tanévről, csak senki nem tud róla

Lehet, hogy van kész forgatókönyve a kormánynak a tanévről, csak senki nem tud róla