szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiffán Zsolt fakadt ki korábban, hogy miért hívnak Tusványosra olyan „hülyegyerekeket”, mint Kiss Tibi. A Quimby-frontember válaszában a gyűlölet túlfogyasztásával magyarázza a fideszes borász szavait.

A Fidesz volt parlamenti képviselője hetekkel ezelőtt írt a Facebookra egy Orbán Viktort és Tusványost dícsérő bejegyzést.

"Tusványos számomra a nemzeti érzület katalizátora! Ajándék és megtiszteltetés a völgyben Együtt lenni a harcostársakkal, a világ és az erdélyi magyarság körében. Magyarország Miniszterelnöke minden évben olyan istápot ad a lelkünknek, amely bőven szabályozza hazaszeretetünket..." – fogalmazott.

Majd hozzátette, hogy a színpadi fellépőkkel – nevesítve Kiss Tibivel, akinek az elhíresült Varangykirály című versét idézi is a borász - komoly gondjai vannak."Mit keresnek ezek itt?" – teszi fel a kérdést. Ő mindenestre úgy véli, hogy az tehet erről, „akinek hagyják, hogy ezeket a hülyegyerekeket meghívja”. Őt kell nagyon gyorsan kirúgni – mutat megoldást Tiffán.

Kiss Tibi hétfőn válaszolt, szintén a Facebookon. Mint írja, Tiffán borászként alkoholgyártással és annak eladásával foglalkozik. „De gondolom Ön is tisztában van vele, mi történik, ha azt mértéktelenül, mohón fogyasztják. Amit Ön most tesz, az a gyűlölet mértéktelen fogyasztása az én alkotásomon keresztül” – írja Kiss.

Az idézett verset (amiben szó nincs a Fideszről és Orbánról konkrétan, abba mindenki belehallhatja, amit akar – érdekes, hogy Tiffán egyből erre gondol) szerinte így is lehet használni, de nem erre való.

Mint írja, már megszokta, hogy muníciónak használják az érdekek és ideológiák harcában. „Tetves egy dolog, de ez van.”

Kiss szerint a versike a tehetetlen düh megfogalmazása. „Ebben senki nem szeret sokáig tocsogni. Olyan, mint egy okádás. Igaz nem a kiváló Tiffán bortól. Inkább valami ihatatlan, tömény lőrétől. Rosszullétét a túlfogyasztás miatt megértem. Ízlésben, elvi kérdésekben pedig nem kívánok harcolni. Nekem tökmindegy, hogy miben hisz” – zárja sorait a Quimby énekese.

Tusványosi fellépése miatt már 2016-ban is érték kritikák a Quimbyt, a Kiscsillagot és másokat. Idén újra fellángolt a vita, hogy a Fidesz-rendezvényen miért lépnek fel az orbáni politikát esetleg kritizáló előadók. A kritika jobbról és balról is érte például idén Lovasi Andrást - erről itt írtunk bővebben.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Operatív törzs: Ha beválik a próbaüzem, minden oltópontra lehet majd online időpontot foglalni

Operatív törzs: Ha beválik a próbaüzem, minden oltópontra lehet majd online időpontot foglalni

Marabu Féknyúz: Dunaferr it-ülés baseballütővel

Marabu Féknyúz: Dunaferr it-ülés baseballütővel