szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Vagy kiszáradtak vagy a vízforrás keresése közben, az emberrel viaskodva pusztultak el elefántok Zimbabwéban az utóbbi időszakban.

Október végén 55, a szárazság miatt elpusztult zimbabwei elefántról írt a CNN, az MTI szerint azonban ez a szám november közepén már kétszáz fölött van. Az őszi extrém szárazság eddig ennyi áldozatot szedett az elefántok között a Hwange Nemzeti Parkban.

Tinashe Farawo, a zimbabwei nemzeti parkok igazgatóságának szóvivője szerint az állatok vagy egyszerűen kiszáradtak vízforrás hiányában, vagy pedig azok az emberek ölték meg őket, akiknek a kertjükbe víz és élelmiszer reményében betévedtek a hatalmas emlősök. Farawo októberben a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy január óta 20 ember is halálát lelte az elefántokkal való viaskodás közepette: egy embert például halálra marcangolt egy elefánt, mikor az állat az ő kertjében próbálta a szomját oltani.

A száraz időszak még most is tart, az alábbi kép november 10-én készült egy elefántról, amely a tartós aszály következtében hullott el a Hwnage Nemzeti Parkban.

©

A hatóságok az elefántok áttelepítését tervezik az állomány megvédése érdekében.

Zimbabwének egyébként egyik exportcikke az elefánt: a folyamatosan növekvő állományra hivatkozva adnak el állatokat más országok számára. Májusban Zimbabwe azt nyilatkozta, hogy 90 elefántot adtak el 2,7 millió dollár értékben Dubajnak és Kínának, és a bevételt a természetvédelemre, a nemzeti parkok fenntartására költötték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet