szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKK pályázatot hirdetett a formaruhák megtervezésére, az első helyezett félmillió forintot nyerhet.

Budapesti Közlekedési Központ ötleteket gyűjt a jegy- és bérletellenőrök formaruhájának kreatív megtervezéséhez, írta közleményében a vállalat. A BKK meghirdetett egy pályázatot, amelyen azok indulhatnak el, akik betöltötték a 18. életévüket, és Magyarországon tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkeznek.

 A pályázóknak kreatív tervet kell beküldeniük a jegy- és bérletellenőrök nyári formaruhájára, télikabátjára és mellényére. A BKK az ötleteket és a kreatív terveket külön eljárás keretében szabadon felhasználhatja a végleges formaruha kialakításához. A terveknek illeszkedniük kell a BKK Zrt. arculatához, a pályaművek semmilyen módon nem sérthetik a vállalat tevékenységét”

 – írta a vállalat közleményében.

A pályázati anyagok elbírálásánál számít újszerűség, az innováció és az egyediség, a terveknek praktikusnak, megvalósíthatónak kell lenniük.

Három kategóriában lehet pályázni: nyári formaruha, télikabát, illetve mellény.

Az új formaruháknak kényelmesnek és rendszeres használatra alkalmasnak kell lenniük, olyanoknak, amelyeket egyszerűen a szükséges méretre lehet alakítani, könnyen lehet mosni és minőségi, tartós anyagból készülnek, szintén elvárás a formaruhák stílusbéli összhangja, esetleg hogy egymással kombinálhatók legyenek.

A BKK azt kéri,

a pályamű mentes legyen „a végletes, extrém divattrendektől, valamint a nagyon aprólékos részletektől (pl. nehezen elkészíthető kézi hímzés)”, továbbá a formaruhán nem lehetnek „önkényuralmi jelképek (pl. horogkereszt, SS-jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, ötágú vörös csillag) vagy ezeket ábrázoló jelképek”.

A zsűri a legjobbnak ítélt 3 pályamű tervezőjét pénzjutalomban részesíti, az első helyezett 500, a második 250, míg a harmadik 100 ezer forintot kap.

A pályázat benyújtásának határideje 2020. augusztus 31., 15 óra.

A pontos részletekről és a jelentkezés módjáról a következő linken olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elismerte a beszállító, hogy hibás a BKV-formaruha

Elismerte az EMEF Zrt., a BKV új formaruháinak beszállítója, hogy hibázott a gyártás során, és azokat a ruhákat, amelyek nem megfelelő minőségűek, újra legyártják - tudta meg a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökétől csütörtökön az MTI.

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség

Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát

Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát