szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Virágokkal, levelekkel búcsúznak a britek Fülöp hercegtől.

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza.

Fülöp halálának bejelentésével az Egyesült Királyságban nemzeti gyász kezdődött, valamint életbe lépett a Forth Bridge néven kidolgozott menetrend, amely a temetés időpontjáig határozza meg az állami és protokolláris teendőket.

A királyi rezidencia, a Windsor-kastély, illetve a Buckingham-palota elé sorban érkeznek a britek, hogy leróják kegyeletüket. A palota kapuján egy rövid időre megjelent a Fülöp herceg halálát bejelentő közlemény, azonban azt a királyi család munkatársai rövidesen eltávolították, hogy a rajongók ne gyülekezzenek előtte tömegesen, megszegve ezzel a koronavírus elleni védekezés szabályait.

©
©
©
©
©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!