szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járvány közepén mind a boltbezárás előtt, mind pedig az újranyitáskor hatalmas sorok alakultak ki a bútoráruházak előtt. Ennek vetne most véget a cég.

Valós időben frissülő számlálón lehet követni az IKEA honlapján, mely magyarországi üzletükben hány vásárló tartózkodik éppen, és hány embert tudnak még beengedni a járványügyi korlátozásokkal összhangban a cég honlapján megjelent új felületen.

Mindez alighanem arra válasz, hogy amikor kiderült, néhány napon belül minden, nem létfontosságú dolgokat áruló boltnak be kell zárnia a rosszabbodó járványadatok miatt, hatalmas sorok alakultak ki a svéd tulajdonú áruházak előtt (mint a hvg.hu megtudta, a legtöbben a híres kék szatyrot, ceruzaelemet és konyhai eszközöket akartak az utolsó pillanatban beszerezni), majd a bolt újranyitásakor az eset újra megismétlődött, mivel a szabályozások miatt az IKEA is korlátozza, hány vásárló tartózkodhat egyszerre az üzleteiben.

A honlap új funkcióján látható, melyik boltban hányan lehetnek: az Örs vezér terén maximum 1100, Soroksáron maximum 1300, Budaörsön pedig maximum 1000 vásárló lehet. Kedden délelőtt egyébként a budaörsi áruházban voltak a legtöbben, de még így is 661 szabad férőhely várta azokat, akik kifogytak kék szatyorból, vagy a karantén alatt lemerült az összes elemük.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!