szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most már egy rózsa is emlékeztet rá a Windsor-kastélyban.

Az Edinburgh-i herceg rózsát Fülöp századik születésnapjára nemesítették. Az áprilisban 99 éves korában elhunyt herceg ezt már nem érhette meg, a rózsa azonban a Királyi Kertészeti Társaságnak köszönhetően megérkezett a Windsor-kastélyba, ahol a királynő jelenlétében a férje emlékére elültették.

©

A Fülöp hercegről elnevezett rózsát egyébként bárki megveheti, az eladásokból befolyt összeg egy részével pedig a herceg nevét viselő alapítványt támogatják.

A királynőnek nagyon tetszett a rózsa, a férje előtti kertészeti tisztelgést pedig nagyon kedvesnek nevezte.

Erzsébet és Fülöp házassága 73 éven át tartott. A járványidőszakot a Windsor-kastélyban töltötték. Fülöp halála előtt a királyi udvar szerény ünnepséget tervezett, az Edinburgh-i herceget ugyanis nem igazán érdekelték a születésnapok, még a századik sem.

Fülöp két hónappal a 100. születésnapja előtt halt meg.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon

95 éves lett, néhány napja temette el a férjét, és jövőre megdönti a saját uralkodói rekordját. A világ felfordulhat körülötte, de Erzsébet hű marad ahhoz a fogadalomhoz, amelyet még 21 évesen tett: mint a házassága, a munkája is egy életre szól. Az utódok pedig már rég elszalasztották a lehetőséget, hogy méltó módon a nyomába lépjenek, ami magát a monarchiát hozhatja bizonytalan helyzetbe.