Tudta, hogy Miskolcon van a Jóbarátok kávézója, a Central Perk? Ha nem, már le is maradt róla
Hét hónapba telt, mire a Warner Bros engedélyt adott a névhasználatra, de a 2022 nyári nyitás után mostanra bezárt a borsodi Central Perk.
Hét hónapba telt, mire a Warner Bros engedélyt adott a névhasználatra, de a 2022 nyári nyitás után mostanra bezárt a borsodi Central Perk.
Gino Sorbillo szerint sokan úgy mondanak véleményt bizonyos ételekről, így például az inkriminált ananászos pizzáról is, hogy soha nem kóstolták, csak az előítélet beszél belőlük. Ezt próbálja megváltoztatni a saját receptjével, amiben nyoma sincs paradicsomos szósznak, cserébe háromféle füstölt sajtot és karamellizált ananászt használ feltétnek.
Ahogy sokan a halat szinte csak karácsonykor fogyasztják, a lencséből készült ételek újévkor értékelődnek fel. Január elsején szinte kötelező lencsét enni, különben a babona szerint nem áll pénz a házhoz. Bár semmilyen módon nem bizonyított, hogy meg lehet gazdagodni egy kiadós lencsefőzelék elfogyasztásától, mégis minden évben készítjük, mellé pedig sertéshús dukál, hiszen a disznó kitúrja a szerencsét. Itt van minden, amit a lencséről tudni érdemes.
Télen legalább egyszer érdemes nekivágni a kocsonya készítésnek. Ha nem esszük meg a zsíros részeket, pláne nem nagy karéj kenyérrel kísérjük – hanem például savanyúsággal –, akkor még csak nem is hizlaló étel. Bónuszként pedig kitűnő kollagénforrás, és mennyivel finomabb mint a különféle porok.
Bár a bejgli népszerűsége töretlen, és ez így is van rendjén, az édességre és újdonságokra éhesek már egy ideje felfedezték maguknak a babkát és a panettonét is. A babkát egyre többen sütik meg otthon is, a panettonét viszont jobb profikra bízni, mert még a legtapasztaltabb pékek is izgulnak, hogy sikerül-e. A stollen forradalma még várat magára, de érdemes egy próbát tenni a németek marcipános gyümölcskenyerével is.
Gyors, mégis ízletes hétköznapi vacsorára vágyik vagy épp ünnepi alkalomra varázsolna feledhetetlen ízeket az asztalra? Mindegyik alkalomhoz jó fogás a csirke. A Csupa csirke című könyv 65 csirkés receptet mutat be a különböző nemzetek konyhájából. Íme egy recept a könyvből.
Mindenki a saját maga által készített halászlevet szereti a legjobban, hitbeli kérdésekről pedig nem érdemes vitatkozni. Mégis megtesszük, hiszen minden évben előkerül egy újabb recept: a legjobb, a tökéletes, a bevált. Jól szétszedjük, megvitatjuk, és persze arra jutunk, hogy mégis a miénk a legjobb.
Magyarországra egyelőre nem jut ebből az őrületből.
A Hungaria Rosé Extra Dry a megmérettetés legjobb tételeit felsorakoztató top 10-es listájára is felkerült.
Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át a Konyhafőnökben betöltött szerepéig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.
Huszonöt éve, 1998. november 24-én halt meg Kürti Miklós (vagy ahogy világszerte ismerik, Nicholas Kurti) fizikus, a molekuláris gasztronómia atyja, aki szerint a konyhaművészet nem más, mint alkalmazott fizika és kémia.
Mit tanulhatunk a nagyszülőktől és a szülőktől a konyhában, és mi az, amit el kell felejteni abból, amit az idősebb generációk hozzátettek a magyar gasztronómiához? A Mol Campusban megnyíló két étterem, a Zazie bistro és a Virtu konyháját vezető, 30 év alatti séfekkel, Bíró Dániellel és Lendvai Leventével beszélgettünk a héjában sült krumpli szerepéről, arról, van-e helye a konyhában a szójaszósznak, és arról, mi kell igazán jó hortobágyi palacsintához.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi termékeket ne fogyasszák el.
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett a The Best Chef százas toplistáján.