#gasztronómia




Új év, új kávé: ön megtalálta már a tökéleteset?
 

Új év, új kávé: ön megtalálta már a tökéleteset?

A kávékészítés lehet rutin, de lehet művészet is. Bár a tökéletes kávéitalok elkészítéséhez a legjobb baristák évekig tanulnak, mindez nem azt jelenti, hogy mi magunk ne kísérletezhetnék saját otthonunkban azzal, hogy a lehető legjobb minőségben készítsük el kedvenceinket. Ahhoz, hogy már-már kávéházhoz méltó feketével vagy habos finomságokkal lepjük meg magunkat, nem lesz szükségünk gigászi tudásra, csupán néhány szabály betartására, recept követésére és tanács megfogadására.

BrandLab BrandLab






„Daisy! Fagylaltot mondtam, nem cukormázas tortát!” – kipróbáltuk a Downton Abbey-szakácskönyvet
 

„Daisy! Fagylaltot mondtam, nem cukormázas tortát!” – kipróbáltuk a Downton Abbey-szakácskönyvet

Imádjuk a sorozatokat, de nem mindig csak a karaktereik és a cselekmény miatt: tavaly a Jóbarátokból ismert Rachel-féle lábízű trüffelt készítettük el karácsonykor, most pedig a szemet gyönyörködtető, hivatalos Downton Abbey szakácskönyvbe ugrottunk fejest, hogy egy délután erejéig kipróbáljuk, min ügyködött a sorozatbeli Mrs. Patmore és konyhalánya, Daisy a Crawley család otthonában.

Csatlós Hanna – Czeglédi Fanni Csatlós Hanna – Czeglédi Fanni



A 48 órán át rotyogó pörköltszaft és az arany elefántok: így tér vissza a névadó szelleme a Gundelbe
 

A 48 órán át rotyogó pörköltszaft és az arany elefántok: így tér vissza a névadó szelleme a Gundelbe

A magyar vendéglátás viharos története elevenedik meg egyetlen helyszínen, a Gundel étteremben, amely csaknem két évig tartó kényszerszünet után szerdán nyitott újra. Az új üzemeltető célja az, hogy visszahozza a legendás vendéglős, Gundel Károly szellemét azzal, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a helyet. Megnéztük, ez mit is jelent az ő számukra.