#gasztronómia




Momentum: Tóth Vera és párja állami támogatásból nyitott falusi kisboltot, ahol csak azt nem lehet kapni, amire a helyieknek szükségük lenne
 

Momentum: Tóth Vera és párja állami támogatásból nyitott falusi kisboltot, ahol csak azt nem lehet kapni, amire a helyieknek szükségük lenne

Nem a palkonyaiaknak megfelelő árkategóriában kínálja állítólag a termékeit az a falusi kisbolt, amelyet Tóth Veráék családi cége állami támogatással nyitott meg. A Momentum polgármesterjelöltje szerint a 39 millió forintból megvalósult gourmet üzlet mellett végül szüksége lett a településnek egy másik kisboltra is.

hvg.hu hvg.hu


„Arra jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani” – Így élt Julia Child, mielőtt híres lett
 

„Arra jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani” – Így élt Julia Child, mielőtt híres lett

A ’60-as évek Amerikájában vált gasztrocelebbé, méghozzá a francia konyha iránti rajongásával, ami eleve szembement az akkori konzumkultúra-trendekkel. Julia Child memoárjából kiderül, hogyan lett számára a főzés egy pénznyelő hobbiból sikeresen művelt hivatás, és milyen ízemlékeket őrzött meg hosszú évtizedek elteltével is.


Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta - videó
 

Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta - videó

Becslések szerint a rovarok piaca Európában 2030-ra akár hárommilliárd eurót is érhet. A házi tücskök élelmiszerként való felhasználását például 2023 óta engedélyezi az Európai Unió. És azóta egyre több szakács fantáziáját foglalkoztatja a kérdés, hogy hogyan lehet őket felhasználni. Egy olaszországi startup például pizzatésztához gyárt belőlük lisztet. De mit szólnak ehhez az olaszok? Zseniális ötlet a klímaváltozás elleni küzdelemben vagy frontális támadás az olasz konyhával szemben?

Deutsche Welle Deutsche Welle









Röast Coffee - Budaörsön nyílt meg a kávétörténelem új fejezete
 

Röast Coffee - Budaörsön nyílt meg a kávétörténelem új fejezete

Mi kell ahhoz, hogy Budaörs a kávépörkölés új fellegvárává váljon? Mindössze egy csapat kávérajongó, forradalmian új technológia és egy jó adag szakértelem. Az agglomeráció szívében, Budaörsön nyílt meg április 11-én ünnepélyes keretek közt a legújabb magyar pörkölőüzem és oktatóstúdió, ahol nem csupán a világ minden tájáról különleges odafigyeléssel kiválasztott kávészemeket pörkölik precíziós eljárással, de az érdeklődők nemzetközileg elismert szakmai kurzusokon is részt vehetnek, akár csapatépítő keretein belül is.

Hirdetés Hirdetés

Apró kis vétkeink: 60 éves a Nutella
 

Apró kis vétkeink: 60 éves a Nutella

Egy üveg Nutellában visszaköszön a történelem, a leleményesség és a kreativitás, így a mai születésnapján visszatekintünk azokra a fordulatokra, amelyeknek a háztartások sztárját köszönhetjük.

hvg.hu hvg.hu

Húsvét után különösen aktuális: Mennyit gondolkodjunk az evésről?
 

Húsvét után különösen aktuális: Mennyit gondolkodjunk az evésről?

„Mindent lehet, csak mértékkel” – ez a mondat sok témánál elhangzik, de leggyakrabban talán az étrenddel kapcsolatban. Célja a nyugalom és a szabadság érzésének átadása, mégis elindít szorongató gondolatokat is: Tényleg mindent lehet? De mi mindent? Ez gyanús! És hol a mérték? Ki szabja meg? Nos, ahogy a tányérunk tartalmát, a gondolkodásunkat az étkezésről is érdemes egyensúlyban tartani.

HVG Extra Pszichológia HVG Extra Pszichológia