Eredetileg július 14-én kezdődött volna a Freesoft Rt. papírjainak jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén, de a lassan megérkező engedélyek miatt csúszhat a bevezetés. Fontosabb kérdés, hogy érdemes lesz-e venni a papírokból.

Május végén adta be tőzsdei bevezetési kérelmét a Freesoft a PSZÁF-nek, melyre a felügyelet akár már a napokban is rábólinthat - írja a portfolio.hu. A szoftverfejlesztő társaság lesz évek óta az első technológiai vállalat, amely bevezeti papírjait a börzére. A Napi Gazdaság szerint szerdán látott volna napvilágot a cég kibocsátási tájékoztatója, ám a lassan őrlő hatósági malmok miatt erre még pár napot várni kell.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
A BUX emelkedéssel zár-e július 07-én?
A részvényjegyzés során a befektetők 180 százalékon, azaz 1800 forinton jegyezhetnek majd a Freesoft részvényeiből, személyenként névértéken maximum 250 millió forint erejéig - foglalja össze a feltételeket a Napi. A kibocsátást akkor tekintik érvényesnek, ha legalább névértéken 50 millió forint értékben jegyeztek a cég papírjaiból. A lap szerint a jegyzési ár szintjével kapcsolatban megoszlanak a szakértői vélemények. A Freesoft jelenlegi eredménytermelő képességét figyelembe véve az 1800 forint egyértelműen magasnak tűnik, számításba véve azonban a vállalkozás növekedési lehetőségeit, akár reálisnak is mondható.A Freesoft igen komoly hangsúlyt fektet a növekedésre, a nyilvános kibocsátásból befolyó összeget is elsősorban akvizíciós célra szeretnék felhasználni - idézte a Napi Vaspál Vilmost, a társaság vezérigazgatóját. A vállalat vezetése jelenleg igen előrehaladott akvizíciós tárgyalásokat folytat két, a Freesoft portfólióját jól kiegészítő szoftvercég irányítóival. Sikeres megállapodás esetén a Freesoft árbevétele a jelenlegi 800 milliós szint többszörösére ugorhatna.Az idei esztendőre a Freesoft optimistán tekint, és akkora árbevétel szeretne elérni, mint 1999-ben - írja a portfolio.hu. Az éves 820 millió Ft-os árbevételnek és 120 millió Ft-os EBITDA-nak a megfogalmazásakor azonban a menedzsment nem számolt az "idei évben várható akvizíciók hatásaival". A papír kockázatai között említi a lap a z állami szféra bevételeken belüli 45%-os részesedését, valamint a Freesoft 5% alatti részesedését a hazai piacon, mely a lap szerint felveti a méretgazdaságosság kérdését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Beszakadt lépcső: 3 métert zuhant az egyik lakó, a közös képviselő nem nyilatkozik

Beszakadt lépcső: 3 métert zuhant az egyik lakó, a közös képviselő nem nyilatkozik

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk