szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyengült a forint ezen a szerdán is a bankközi devizapiacon, mint március 8. óta minden szerdán. Fél négy tájban az eurót 265,40/50 forinton jegyezték, több mint egy forinttal a keddi 264,30/40-es szint felett.

A forint 39 bázisponttal 5,99 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az eurót 265,30 és 266,70 forint között, viszonylag szűk sávban jegyezték a nap folyamán, a forgalom alig érte el az átlagos szintet. 

A forint reggel volt a leggyengébb, a 266,70-es euró jegyzés azonban több mint egy forinttal maradt el a 268 forintos előző szerdai csúcstól. A gyenge nyitás jórészt az izlandi és a lengyel valuta esésével volt összefüggésben a kereskedők szerint, a nap további részében azonban gyakorlatilag folyamatosan erősödött a forint.

A dollár kismértékben erősödött a nemzetközi piacokon, Budapesten délután 216,06/22 forinton jegyezték, szemben a keddi 215,70/216,00 forinttal. 

Csütörtökön a lengyel szavazás a parlament feloszlatásáról, és az Európai Központi Bank kamatdöntése fogja meghatározni a kereskedés menetét. A zlotyval együtt tovább gyengülhet a forint, az eurót a kamatvárakozások erősítik. 

A forintpiacon az overnight és a tomnext kamat mintegy 10 bázisponttal 5,90/6,10 százalékra emelkedett, a hosszabb lejáratokon nem volt igazi aktivitás. 

Az állampapírok másodpiacán a nap első felében 4-7 bázisponttal emelkedtek a hozamok, délután azonban a forint erősödésével párhuzamosan gyakorlatilag a keddi szintre mentek vissza, de a 3-10 éves lejáratokon továbbra is masszívan 7 százalék felett maradtak. A kora délután publikált referenciahozamok 3-7 bázisponttal nőttek keddről: a hároméves 7,25, az ötéves 7,19, a 10 éves 7,14 százalék lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről