szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégek ezentúl nem vehetnek fel csak úgy külföldieket, listák készülnek majd a vendégmunkásokról.

Az angliai cégeknek a jövőben kötelező lesz lejelenteniük, hogy hány külföldi munkást foglalkoztatnak – mondta a Telegraph tudósítása szerint Amber Rudd belügyminiszter a konzervatív párt kongresszusán. A lépésnek az a célja, hogy kiderüljön, mely angol cégek nem töltik fel az állományukat britekkel.

A miniszter egyértelműen állást foglalt amellett, hogy külföldiek ne kaphassanak meg olyan állásokat, amelyeket britek is el tudnak végezni. Azt is kilátásba helyezte, hogy a cégeknek komoly teszten kell majd keresztülmenniük ahhoz, hogy külföldieket felvehessenek. Nem lesz elegendő 28 napig meghirdetni az állást, és sikertelenség esetén egy formanyomtatványon beikszelni pár kockát.

Rudd azt mondta, véleménye szerint a bevándorlás számos előnyt hozott az országnak, gazdasági, társadalmi és kulturális szempontból is. Ezért úgy akarják csökkenteni a bevándorlást, hogy az ország csak a legjobb munkavállalók számára maradjon vonzó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!