szerző:
hvg.hu

Vége a világbajnokságnak, de a Duna Arénát csak jövőre kaphatják meg az úszni vágyók.

Még hosszú hónapokat kell várni, amíg a nagyközönség is bejuthat a Duna Arénába – derül ki Fónagy János egy írásbeli válaszából. Az államtitkár azt felelte Szabó Tímea kérdésére: a vizes vb és a Masters-világbajnokság után most visszaalakítási munkálatok kezdődnek. Hogy ezekkel pontosan mikorra végeznek, arról annyit írt, hogy 2018 első féléve a várható befejezési határidő, a nyilvánosság számára ez után nyitják majd meg az uszodát és a Dagály strand környékét.

A vagyonkezelői feladatokat a Nemzeti Sportközpontok látja el, a tulajdonosi jogokat viszont az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az államtitkár azt is közölte: a létesítmény folyamatos üzemeltetése az NSK határozatlan idejű szerződése alapján megoldott. Hónapokkal a vb előtt még nagy vita folyt arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő révén az állam vagy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-n keresztül a főváros fizethet az üzemeltetésért. A terület 2015-ben lett az MNV-é, cserébe azért, hogy a kormány átvállalta a BKV 52 milliárdos adósságát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!