szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bojko Boriszov azt is elmondta Salzburgban, mi baja a kormánnyal.

Cáfolja a bolgár miniszterelnök, hogy létezne olyan határozat, amely arról szól, kormánya az Európai Tanácsban megvétózná a döntést, amely esetleges büntetés róna ki a magyar kormány jogállamot fenyegető lépései miatt. Szerdán Bojko Boriszov egy helyettese beszélt arról, hogy ha a Sargentini-jelentés elfogadása nyomán elinduló eljárásban eljutnának odáig, hogy esetleges szankciókról kell dönteni, Szófia kiáll a magyar kormány mellett.

A miniszterelnök a salzburgi EU-csúcson azonban azt közölte, nem létezik ez a döntés. Mint elmondta: a magyar ügyet egy nem hivatalos kormányülésen vitatták meg, így nem is hozhattak kötelező érvényű határozatokat.

Itt azonban nem állt meg: arról is beszélt, hogy ő maga is problémákat lát a magyar jogállamiság helyzetében, ellenzi a Lex CEU-t és a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódot is – írja a 444. Akárcsak a Fidesz, Boriszov pártja is tagja egyébként az Európai Néppártnak.

A magyar kormány melletti kiállásról azonban a kisebbik koalíciós partner, a három EU-ellenes párt szövetségéből álló Egyesült Hazafiak döntött.

(444)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja