szerző:
hvg.hu

Bojko Boriszov azt is elmondta Salzburgban, mi baja a kormánnyal.

Cáfolja a bolgár miniszterelnök, hogy létezne olyan határozat, amely arról szól, kormánya az Európai Tanácsban megvétózná a döntést, amely esetleges büntetés róna ki a magyar kormány jogállamot fenyegető lépései miatt. Szerdán Bojko Boriszov egy helyettese beszélt arról, hogy ha a Sargentini-jelentés elfogadása nyomán elinduló eljárásban eljutnának odáig, hogy esetleges szankciókról kell dönteni, Szófia kiáll a magyar kormány mellett.

A miniszterelnök a salzburgi EU-csúcson azonban azt közölte, nem létezik ez a döntés. Mint elmondta: a magyar ügyet egy nem hivatalos kormányülésen vitatták meg, így nem is hozhattak kötelező érvényű határozatokat.

Itt azonban nem állt meg: arról is beszélt, hogy ő maga is problémákat lát a magyar jogállamiság helyzetében, ellenzi a Lex CEU-t és a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódot is – írja a 444. Akárcsak a Fidesz, Boriszov pártja is tagja egyébként az Európai Néppártnak.

A magyar kormány melletti kiállásról azonban a kisebbik koalíciós partner, a három EU-ellenes párt szövetségéből álló Egyesült Hazafiak döntött.

(444)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

Mindent felfal a gömböc: egyetemet, sajtót, munkásokat

Mindent felfal a gömböc: egyetemet, sajtót, munkásokat

A németek elengedték a kötelező menekültkvótát

A németek elengedték a kötelező menekültkvótát

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Brüsszelt nem lehet megállítani

Brüsszelt nem lehet megállítani