szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rétvári Bence 28 ezer várólistás betegről beszélt, miközben valójában 36 ezren vannak. Ráadásul a várakozási idő gyakran kétszer olyan hosszú, mint amit az államtitkár mondott.

Nyolcezerrel kevesebb várólistás betegről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, mint ahányan valójában vannak – derítette ki az RTL Híradó.

Rétvári Bence még szeptember végén a jobbikos Rig Lajos kérdésére válaszolva azt mondta: most kevesebb mint 28 ezren vannak a műtéti várólistákon. Az egészségbiztosító összesítője szerint azonban 36 ezren. De az is kiderült: sok várakozási idő valójában kétszer akkora, mint amekkoráról az államtitkár beszélt.

A minisztériumnál azért megpróbálták ezt is megmagyarázni: azt írták az RTL Híradónak, hogy

a számok valósak, csak éppen 2017-esek.

Hogy az államtitkár miért ezekről beszélt, és hogy honnan lett közben nyolcezerrel több várólistás beteg, arról nem tettek említést.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő azt írta: a kötelező várólistán valóban alig több mint 28 ezren szerepelnek, a kötelező várólistára és az összes egyéb előjegyzési listára regisztrált, még nem ellátott összes beteg száma viszont tényleg 36 182 fő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú

Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Elbocsátja dolgozói közel 13 százalékát a Szent István Egyetem

Elbocsátja dolgozói közel 13 százalékát a Szent István Egyetem