szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Tiborcz István beszáll a borkereskedelembe, és a vendéglátásban is kamatoztathatja kapcsolatait a HVG hetilap forrásai szerint. Ebben az Origo.hu kormányközelbe juttatásával már bizonyított Száraz István lehet a segítségére.

Rejtélyes magántőkealap-kezelő tűnt fel pár hónapja a színen. Az új alapkezelő, a Quartz Zrt. több új magántőkealap ügyeit, befektetéseit is intézi, azt érdemes róla tudni, hogy eredetileg Száraz István cége volt, de két hónapja éppen a Quartz által kezelt egyik magántőkealapé, a Felisé lett a részvényeinek mintegy 80 százaléka.

Száraz volt az, aki 2016-ban gyakorlatilag átjátszotta a barátjának, Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának az Origo.hu hírportált, amely azóta a kormányhoz közeli hatalmas médiaalapítvány portfóliójába került.

A fent leírtakkal szinte egy időben megnyitotta kapuit az alapkezelő nevéhez némileg hasonlító Félix étterem, amelyhez ezer szállal kötődik Matolcsy Ádám baráti és üzleti köre, amely a bennfentesek tudomása szerint elvezet egészen a kormányfő vejéig, Tiborcz Istvánig.

Az étterem képviselőivel üzleti tárgyalásokat folytató forrásaink ugyanakkor határozottan állították, hogy valójában „Tiborcz a legfontosabb ember az étteremben”, miközben a miniszterelnök vejének hivatalos pozíciója nincs.

A borüzlet és a gasztronómia stratégiailag egyre fontosabb a kormány számára, így ezzel aligha nyúlhat mellé egy fiatal vendéglátós. Így gondolhatta Száraz is, amikor létrehozta a Dry Import nevű cégét, ami saját megfogalmazása szerint különleges, itthon fel nem lelhető borok importálásával foglalkozik, és vendéglátóhelyeknek ad borlap összeállításában tanácsokat. Ugyanakkor a szakmában „Tiborcz-féle nagykerként” is emlegetik.

További részletek az e heti HVG Magyarország rovatában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszi Babett Gazdaság

Újabb félmilliárd hitelt vettek fel Tiborczék a turai kastélyra

DFP-Parking. Ezen a néven hozott létre egy vadiúj vállalatot szeptember elején Orbán Viktor vejének cége, a BDPST. Közben ma már azt is tudni lehet, mihez kezdtek a szintén hozzájuk tartozó, Andrássy úti palotaszinttel: egy 480 négyzetméteres lakást csináltak belőle, 8 szobával, 4 fürdőszobával, ujjlenyomatos belépőrendszerrel.

Dercsényi Dávid Itthon

Tiborczék a Mahart-székház világító tetejével veszélyeztetik a világörökségi besorolást

Az UNESCO örökségvédelmi szervének kifogásai ellenére gőzerővel folyik a Mahart-székház és két szomszédos épület átépítése. Tiborcz István cége kormányzati hátszelet kapott, de úgy tűnik, máshol is könnyítették a pályát. Információink szerint az ombudsmannál is bepanaszolták az építkezést. Tiborcz cége válaszolt a hvg.hu-nak, fogadkoznak, minden rendben lesz.

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék