szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokba került a szobabicikli-gyártó Pelotonnak a karácsonyi reklámkampány.

„Az ajándék, ami visszaad” – 2,7 millió megtekintésnél tart a YouTube-on az a félperces videó, amelyet a szobabicikli-gyártó Peloton készíttetett karácsonyi reklám gyanánt. A videó azonban nem aratott zajos sikert: november végén került fel a videómegosztóra, azóta olyan felháborodást generált a nézők körében, aminek nyomán 1,5 milliárd dollárral zuhant a cég értéke.

A videó egy nőt mutat be, aki karácsony reggelén egy Peloton szobabiciklit kap férjétől és ez arra ösztönzi, hogy videónaplót vezessen a megkezdett edzésprogramról. Majd a végén azt mondja: „egy évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy ez mennyire megváltoztat majd engem”.

A kritikusok sértőnek, szexistának és butának titulálták a videót, ami azt sugallja, hogy azért kapott szobabiciklit a férjétől a nő, hogy fogyjon le – annak ellenére, hogy kifejezetten karcsú a videó elején is. A sztárok által is kedvelt cég egyébként 2000 fontért (több mint 780 ezer forintért) kínál spinning-edzésprogrammal felturbózott szobabicikliket, a közösségi médián végigsöprő felháborodás nyomán kedden 9 százalékot csökkent a Peloton részvényeinek ára, a szerdai ebédidőre pedig újabb 6 százalékkal esett a cég értéke.

A 2012-ben alapított, sportfelszereléseket – szobabicikliket, futópadot, evezőgépet és ezek mellé applikáción keresztül edzésprogramot is - kínáló, a „fitnesz Netflixeként” is emlegetett amerikai vállalatot idén szeptemberben az amerikai tőzsdén 8 milliárdra értékelték.

(Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Élet+Stílus

Rájár a rúd a szexista sörökre

Az augusztus elején Londonban megrendezett Nagy Brit Sörfesztivál negatív szenzációja volt, hogy több szexistának minősített sört kizártak a kézműves sörök egyik legnagyobb seregszemléjéről.