szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat költségvetése 6,57 milliárd forintig mehet el, úgy, hogy abba a tűzijátékot még bele sem számolták.

A kormány 6,57 milliárd forintból hozná ki a háromnapos Szent István-fesztiválnak elnevezett, augusztus 20-i és előtti rendezvénysorozatot. Ráadásul ebben a tűzijáték ára még benne sincs, arra még most van folyamatban a közbeszerzési eljárás – írta meg a 24.hu.

A Magyar Turisztikai Ügynökség minden eddiginél grandiózusabb ünnepségsorozatot ígért, benne Európa legnagyobb fény- és tűzijátékával. A Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség úgy kötött 6,57 milliárd forint értékű szerződést, hogy abból nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a további rész opciós.

A munkákat az állami tulajdonú Antenna Hungária végzi – illetve adhatja tovább alvállalkozóknak –, annak a 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretmegállapodásnak a részeként, amelyet a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökségtől tavaly nyert el. Alvállalkozóként eddig az állami megbízásokat sorra nyerő Balásy Gyula cégeit, valamint a Valtont vonta be.

A 24.hu arra is emlékeztet: ha kihasználják a szerződés teljes keretösszegét, akkor az állam több pénzt ad a háromnapos ünnepségre, mint amennyi pénzt, hatmilliárd forintot a főváros a Lánchíd felújítására kért a kormánytól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vekerdy Tamás: Milyen gyerekekből lesznek stressztűrő felnőttek?

Vekerdy Tamás: Milyen gyerekekből lesznek stressztűrő felnőttek?

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben