szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyarok többsége vásárolt divatterméket online a karantén alatt egy kutatás szerint.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A kijárási korlátozás idején a magyarok 66 százaléka vásárolt ruházati, illetve divatterméket online - egyebek között ez derült ki egy kutatásból, amelyet a GLAMI készített. A több mint 250 ismert divatwebáruház kínálatát összesítő keresőoldal internetes adatfelvételen és értékesítési statisztikákon alapuló, a divatpiac helyzetét vizsgáló legfrissebb reprezentatív kutatásában ötezer magyar felhasználó vett részt, május 1. és 4. között.

A válaszadók 26 százaléka új webáruházakat fedezett fel a járvány alatt és a jövőben is többet tervez vásárolni az interneten.

A kutatás szerint a karantén alatt a legkeresettebb divattermékek a pizsamák és hálóruhák voltak: a termékkör eladása 81 százalékkal nőtt, míg a papucsokból 71 százalékkal többet adtak el.

A megkérdezettek 7 százaléka azért rendelt, hogy ezzel is támogassa a helyi márkákat és vállalkozókat ezekben a nehéz időkben.

A kutatásból az is kiderült, hogy Magyarországon 10-ből 8 ember érdeklődik a fenntartható divat iránt, 60 százalékuk hajlandó lenne többet költeni egy fenntartható termékre, a válaszadók fele extra költséget is fizetne az újrahasznosított csomagolásért.

A megkérdezettek fele nagyjából ugyanolyan értékben vásárolt divattermékeket az interneten, mint a koronavírus előtti hónapban, a választ adók 29 százaléka szüneteltette a vásárlást.

A magyarok 19 százaléka pedig többet rendelt online, mint a korlátozásokat megelőzően, állítja a kutatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Ruhát még és gyógyszert már nem vásárolunk

Ahogy feloldották a boltok nyitvatartási korlátozását, elkezdett visszatérni az élet a magyar kiskereskedelembe, de még csak lassan – ezt olvashatjuk ki a Központi Statisztikai Hivatal most közzétett, a májusi forgalomról szóló adataiból.

PSZ: Ott tartunk, hogy az iskolaőrök többet keresnek, mint az egyetemet végzett tanárok

PSZ: Ott tartunk, hogy az iskolaőrök többet keresnek, mint az egyetemet végzett tanárok

Megállapodtak a postások béremeléséről

Megállapodtak a postások béremeléséről

Visszatérhet a '80-as évek kedvelt panellakáskelléke, a tájképposzter

Visszatérhet a '80-as évek kedvelt panellakáskelléke, a tájképposzter