szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bővült azon tevékenységi körök listája, amelyek alapján egy magyar cég stratégiai jelentőségű ágazatba tartozónak tekinthető, és így a koronavírus-válság káros hatásaitól megvédendő.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A felsorolás a „kritikus jelentőségű nyersanyag” szektorral lett hosszabb, ezen belül a szénbányászat, a kőolaj- és földgázkitermelés, a fémtartalmú érc bányászata, az egyéb bányászat és a bányászati szolgáltatások élvezik mostantól a kormány kitüntető figyelmét.

A vonatkozó rendeletből más változások is kiolvashatók. Az élelmiszerszektorban az élelmiszer-, az ital- és a dohánytermékgyártást, a növénytermesztést, állattenyésztést, vadgazdálkodást és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, az erdő- és halgazdálkodást, valamint a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését nevesítik. Utóbbi csak akkor stratégiai jelentőségű, ha a mező- és erdőgazdálkodási földek forgalmáról szóló törvény szerinti mező- és erdőgazdasági hasznosítású földeket is bérbe ad a gazdasági szereplő.

Az építőalapanyag-iparban pedig mától a „nemesfém ásványi termék gyártása” ágazatot kezeli kiemelten a jogszabály.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötelező levenni a maszkot a bankban, mert kétszer is kirabolták

Kötelező levenni a maszkot a bankban, mert kétszer is kirabolták

Meghalt a Gore-Tex megalkotója

Meghalt a Gore-Tex megalkotója

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát