szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy percig sem tagadta a hamisítást, amikor elfogták.

Pénzhamisítót fogtak a rendőrök Tiszaföldváron – írja a police.hu. A bejelentést még tavaly karácsony előtt tette egy alsónémedi férfi arról, hogy az interneten általa meghirdetett számítógépes videókártyáért hamis húszezresekkel fizetett a vevő. A hamis bankjegyeken nemcsak vízjel nem volt, de kisebbek is voltak a többinél.

A beszámoló szerint a vevőről kapott információmorzsákkal kellett, hogy boldoguljon a helyi körzeti megbízott, ami sikerült is neki. A településen ugyanis addig járt házról házra, amíg valakitől meg nem tudta a vevő autójának rendszámát. Ezután már az autó tulajdonosa és tiszaföldvári lakcíme is hamar megvolt.

A címen egy szerb férfi nyitott ajtót, aki egy percig sem tagadta a pénzhamisítást.

A 27 éves férfit elfogták, előállították. Vallomásában azt mondta, már tavaly próbálkozott a pénzkészítéssel, de nem volt elégedett a végeredmény minőségével, ezért azokat nem használta fel. 2020 novemberében újabb kísérletet tett, az ekkor készített hamisítványokat használta fel a decemberi vásárlásnál. Kiderült, a fővárosban is használta már ezeket. Állítása szerint úgy 140 ezer forintot nyomtatott házilag, sima A4-es papírokra. Az 5 és 10 ezer forintos bankjegyekkel nem volt sikere, így maradt végig a 20 ezres címletnél.

A szabadlábon védekező szerb férfivel szemben pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kutató vezetésével tesztelték a Novavax koronavírus elleni vakcináját

Magyar kutató vezetésével tesztelték a Novavax koronavírus elleni vakcináját

Túlzottan beépített, forgalmas - a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas - a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok