szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Piaci értéke halad az ezermilliárd dollár felé.

Története során először 50 ezer dollár felett kereskednek a bitcoinnal: a világ legismertebb kriptodevizájának árfolyama kedden 50 200 dollár felé kúszott fel, ami 4,2 százalékkal magasabb az előző napi záróértéknél – számolt be róla a Wall Street Journal. És arról is, ami még feltűnőbb:

az év eleje óta több mint 73 százalékot nőtt az értéke.

A bitcoin piaci kapitalizációja folyamatosan halad egy másik álomhatár, ezermilliárd dollár felé, a mostani áttöréssel 940 milliárdot ér.

A korábbi években elég nagy hullámzást mutató árfolyam január elején indult növekedésnek, amelyet felgyorsított, hogy Elon Musk cége, a Tesla másfél milliárd dollár értékben vásárolt be a devizából. A cégvezető milliárdos pedig azt is bejelentette a múlt hét elején: a közeljövőben autóit is meg lehet majd vásárolni bitcoinnal. Ugyanekkor a Visa után a Mastercard is bejelentette, hogy rendszerükön keresztül elfogadhatóvá válnak a kriptopénzek.

A piaci lelkesedés nyomán a Citibank első embere már azt sem tartja kizártnak, hogy a kriptodeviza még az év végéig elérheti a 300 ezer dollárt.

A bitcoin mostani felemelkedéséről ebben a cikkben írtunk bővebben:

Elon Musk nem tévedhet? Mi lesz a bitcoinnal a Tesla-bevásárlás után?

A kriptopénzek gyerekbetegségei ellenére a piac most boldog, méghozzá jó okkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt