szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig a munka közel 18 milliárd forint állami támogatásból zajlik.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. 14 szállodáját összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból újítják fel, de a cég nem hozza nyilvánosságra, hogy kikkel végeztetik el a munkát.

A témáról az Mfor.hu írt hosszabban, de kérdésükre mindössze annyit válaszolt a társaság, hogy a hét szálloda esetében már zajló munka kivitelezői “az építőipari szektor több évtizedes múlttal rendelkező jelentős szereplői”. Azt is írták, hogy

a kivitelező cégeket vállalatunk a Kisfaludy program pénzügyi elszámolási útmutatója és a Hunguest Hotels beszerzési szabályzata alapján választotta ki. A felújítások több száz munkahelyet teremtenek az építőiparban.”

A válasz alapján az Mfor megjegyzi, hogy a munkát ezek szerint több kivitelező végzi, de azokra nem közbeszerzéssel, hanem a Hunguest saját beszerzési szabályzata alapján esett a választás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!