szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A közlés emlékeztet arra, hogy az építési hatósághoz...

A közlés emlékeztet arra, hogy az építési hatósághoz hasonlóan korábban Weinek Leonárd (SZDSZ) zuglói polgármester is a tervek módosítását, a zöldfelület növelését kérte az építtetőtől. A hatósági döntés után a XIV. kerület álláspontjáról hétfőn tájékoztatja a beruházó cég képviselőit a polgármester, aki, mint a közleményben írják, "a felmerült problémákról és ellentmondásokról" összesítést is készített.
A kerület vezetője a tárgyaláson ismertetni kívánja a beruházóval annak a "véleménykutatásnak" az eredményét is, amelynek során a megkérdezett zuglóiak mintegy 70 százaléka elutasította az eredeti tervektől eltérő "betonpláza" megépítésére vonatkozó beruházói szándékot. Az ügy előzménye, hogy a Bosnyák tér átalakítására még a korábbi, fideszes vezetésű önkormányzat írt ki ötletpályázatot. A nyertes terv szerint egy elsősorban közösségi célú, parkosított, családbarát városközpontot terveztek az eredetileg sportcélú besorolási területen.

A kerület a program megvalósításához beruházót keresett; a focipálya nagyságú ingatlanterületet végül négymilliárd forintért egy lengyel cég vásárolta meg azzal, hogy az ötletpályázat szerinti városközpontot építi meg. A lengyel cég azonban később az eredeti terveket jelentősen átalakítva városközpont helyett plázát tervezett a területre, a felvázolt elképzelésekkel azonban a kerületi frakciók nem értettek egyet. A testületen belül ezt követően kezdődött vita arról, hogy a kerületi szabályozás, illetve a beruházóval kötött szerződés alapján milyen nagyságú összefüggő zöldfelületet kell kialakítani. Az ügybe - kijelölt építésügyi hatóságként - később bekapcsolódott az újbudai hatóság is, amely határozatában kimondta: a tervezett beruházás nem felel meg a helyi szabályozásnak.


[[ Oldaltörés: Nézze meg a látványterveket, amelyek vihart kavartak ]]VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!