szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A program ehhez járul hozzá azzal, hogy összefogásra ösztönzi a kistérségben élőket.

A program ehhez járul hozzá azzal, hogy összefogásra ösztönzi a kistérségben élőket. A program keretében klasztereket szerveznek a helyi alapanyagok feldolgozására, a termékek értékesítésére. A program megvalósítására megvannak a szükséges források az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP).

A helyi Leader akciócsoportok - ebből 96 van az országban - 1-2 milliárd forintos saját forrással rendelkeznek, míg az ÚMVP vidékfejlesztési, azaz III-as tengelyén további, összesen 160 milliárd forint áll rendelkezésre a program finanszírozására. Hozzátette: a leader-rogram végrehajtására - 2013 végéig - rendelkezésre álló 76 milliárd forint 45 százalékát a vidéki foglalkoztatás fejlesztésére kell fordítani. A program sikere érdekében nemcsak a helyi vállalkozókat, hanem a kereskedőket is bevonják. Szerződést kívánnak kötni a kistérségekben működő Coop-érdekeltségekkel, és ahol nincs Coop üzlet, ott a helyi kereskedőkkel a helyben készült áruk értékesítésére.

A helyi termelőknek és kereskedőknek a klaszterek informatikai, logisztikai és oktatási támogatást is adnak. Harangozó Gábor miniszterelnöki megbízott azt hangoztatta, hogy a program kapcsán tartós munkahelyek is teremthetők az adott kistérségekben, és a szociális szövetkezetek szintén bekapcsolódhatnak annak végrehajtásába. Mindennek finanszírozására a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében rendelkezésre álló 2 milliárd forintból is juthat - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Mi lesz a termőfölddel?

A külföldiek 2011-ben lejáró földvásárlási tilalmának újabb három évvel történő meghosszabbítását kéri Mesterházy...