szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Új hullámról beszélnek ezekben a hetekben az ingatlanközvetítők New Yorkban, főleg a Manhattanre szakosodottak.

Új hullámról beszélnek ezekben a hetekben az ingatlanközvetítők New Yorkban, főleg a Manhattanre szakosodottak. Már nem annyira trendi a második világháború előtt épült vörös vagy sárga téglás toronyházba költözni, az igazán keresettek az 50-es években emelt fehér épületek. Az érdeklődők ugyanis a vidámsággal, a letisztultsággal és az egyszerűséggel párosítják a fehéret.

Újra divat az ötvenes évek fehér színű épülete, New York 2010.

A The New York Times körképe szerint a még mindig érezhető válság nyomán egyre többen akarnak kevesebb pénzért, de legalább közép kategóriás alsó-manhattani otthont vásárolni. Fő szempontjuk, hogy tágas, világos, lehetőleg ötödik emeletnél magasabb legyen és megérje felújítani. Tömegével jönnek most ilyen igények és ha valaki sokáig habozik, a nagy kereslet miatt megugorhat a lakások ára – vélik a közvetítők.

A fehér téglaburkolatra sokan eszküsznek. Azt mondják: ez történelmi hangulatot áraszt és megkülönbözteti a tömböket a csupa üveg és acél monstrumoktól, ráadásul nem olyan nyomasztóak, mint a háború előtt épült vörös téglások többsége. Érdekes közvetítői tapasztalat, hogy a Central Parktól nyugatra a vevőjelöltek idegennek érzik a fehér téglás toronyházakat a sok vörös és sárga vagy szürke magas ház között, viszont a parktól keletre, ahol jóval több ilyen van, teljesen elfogadott, már-már etalonnak számít és egyszerűen jobban fogynak az ottani lakások.

A fehér táglás burkolat ellenzői azt hangsúlyozzák, hogy ezen épületek többségében kis stúdió lakások vagy legfeljebb egy-két hálószobás, rossz beosztású otthonok vannak. Nehéz arrébb tolni a válaszfalakat és a gépészet is elavult. Elismerik viszont, hogy annyira nem rossz az állapotuk, hogy az ára ne adná el őket. A félsziget keleti részén, akár ugyanabban az utcában az azonos méretű stúdió lakások között 10-15 százalékos eltérés is lehet a fehér javára, ennyivel olcsóbben lehet megvenni és fenntartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

360 forint felett az euró

360 forint felett az euró

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf