szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Harmadik alkalommal adták át a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának...

Harmadik alkalommal adták át a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjait. A 7000 euróval járó elismeréseket Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át a 10 fiatalnak.

A győztesek között van például az a fiatal, aki a budapesti gyerekgyárként is ismert Meddőségkutató-és Kezelő Központ kialakítását végezte, de nevéhez fűződik a kecskeméti evangélikus templomhoz vezető merész passzázs is. Díjazták az önmagát fűtő hegyidéki túristaház, a visegrádi úgynevezett lyukas városháza és a római színházat mintázó szombathelyi szabadtéri színház megálmodóját is. A díjazottak: Beke-Tóth Szilvia, Ghyczy Dénes Emil, Glatz Zsófia, Kovács D. Barna, Kovács Zsófia, Lang Zoltán, Mizsei Anett, Szakál Ferenc, Tamás Anna Mária és Vass-Eysen Áron vette át.  

A Junior Prima Díj 2007-es létrehozása igazi újdonságot jelentett azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét. Olyan hagyományokat követ, olyan intézményt hozott létre, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Valamennyiünk felelőssége, hogy esélyt teremtsünk a junioroknak, lehetőséget kínáljunk számukra szeniorrá válásukhoz. Ez olyan kihívás és lehetőség egyben, amelyben a TriGranit Zrt. részt kíván vállalni  - fogalmazott a vállalat.

Most is merész terveket készítőket díjaztak
©

„Örömmel és büszkeséggel csatlakoztunk a Prima Primissima Alapítványhoz a Junior Prima Díj társalapítójaként, ahol a Magyar Építészet és Építőművészet kategória támogatása mellett döntöttünk. Mindennapi munkánk során tapasztaljuk, hogy milyen fontos természetes és épített környezetünk tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése. Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói” – hangsúlyozta Török Árpád.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 25 fiatalt javasoltak. A Simon Bayley vezette zsűri (Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Kálmán Ernő elnök, Magyar Építőművészek Szövetsége, Noll Tamás elnök, Magyar Építész Kamara) közülük választotta ki a 10 díjazottat. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Hol lehet Demján kaszinója?

Egy nagyobb körzetben három települést vizsgálgat ezekben a hetekben a TriGranit a Demján Sándor elnök és csapata...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Bedőlt egy fővárosi pláza

Nem bírta tovább a bukaresti City Mall Bucharestet üzemeltető Victoria Holding és csődvédelmet kért.