szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A most megnyílt életmű-kiállítást a Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeum fennállásának huszadik évfordulója...

A most megnyílt életmű-kiállítást a Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeum fennállásának huszadik évfordulója alkalmából állították össze. "A zöld út művészete" című tárlat 13 állomásra felosztva mutatja be a festő, grafikus, építész és filozófus Hundertwasser munkásságát és a művek mögött rejlő eszmeiséget.

Friedensreich Hundertwasser 1928-ban született Bécsben, Friedrich Stowasser néven. A második világháború után az avantgárd művészet nemzetközileg elismert alakja lett. Szembefordult a második világháború utáni időszak növekedéscentrikus felfogásával, gondolatvilága és művészete középpontjában az ember és a természet összhangjának helyreállítása állt. Alkotásait hullámzó vonalak, spirálok és élénk színek jellemzik.

Formavilága, művészi akciói és különc viselkedése sokszor megosztották a közvéleményt, ugyanakkor nemzetközileg elismert képzőművész és tervező volt. 2000-ben hunyt el Új-Zéland közelében, lakóhajója fedélzetén. A kiállítás november 6-ig látható a Hundertwasser tervei alapján épült bécsi múzeumban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!