szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Hemeroscopium a Spanyolországban tavaly elkészült, 400 négyzetméteres épület neve.

Hemeroscopium a Spanyolországban tavaly elkészült, 400 négyzetméteres épület neve. A háznak, amely az Ensamble Studio munkája nem csak története, hanem filozófiája is van. A görög kifejezés azt a helyet jelöli, ahol a Nap lenyugszik, vagyis csak az érzékeinkben létező illuziót, ami mégiscsak létező. Változó és állandó egyszerre, mint ahogyan a ház is egyesíti a biztosan épített és a látszólag ingatag elemeket, mint például "a lebegő" uszodát.

Magát az épületet is úgy tervezték, hogy egyszerre zárja és nyissa a belső tereket, továbbá legyen súlyos és nehéz, de egyben könnyed is. Ami a prózai megközelítést illeti, évekig tervezték a több díjat is elnyert házat, majd pedig bevásárló-központokhoz használt, előregyártott elemekből hét nap alatt építették fel, gondosan megkomponált munkával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!