szerző:
hvg.hu

A vasúttársaság először a vandálokra fogta, hogy tönkrement az albertfalvai lift. Később már arra hivatkoztak, hogy nincs áram a működéséhez, de nemsokára állítólag működni fog a felvonó.

Csaknem négy éve nem működik és soha nem is használhatták az utasok a liftet az egyik felújított fővárosi megállóban, Albertfalván. Az átlátszó.hu olvasója ezért levelet írt a MÁV-nak. A vasúttársasággal fél éven át levelezett – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

A megállót a székesfehérvári vasútvonal felújításakor modernizálták, a Kelenföld és Székesfehérvár közötti szakaszra 86 milliárd forintot fordítottak. Liftet is építettek, de soha nem működött, az aluljárószinten még be is deszkázták.

Az átlátszó.hu olvasója ezt elégelte meg, még tavaly augusztusban fordult a MÁV-hoz, ekkor kezdődött a hosszú levelezés.

A MÁV tavaly augusztus végén azt írta, hogy a 2014-ben üzembe helyezett lift rongálás miatt nem működik, de már szerződtek a javításra.

A panaszos pontos dátumot szeretett volna tudni, jött az újabb levél, amelyben azt írták: legkésőbb 2017. október 13-tól már üzemképesnek kell a liftnek. Nem lett.

A lakó újra írt, október végén jött a válasz, hogy a vállalkozó „akadályközlést jelzett”, ezért nem csináltak semmit. Azt nem tudni, mit kell érteni ezalatt.

Az utas megkérdezte hát, mi lehetett a javítás akadálya. Tavaly novemberben válaszoltak, de már valami egészen mást. Kiderült, hogy a lift működéséhez áramra van szükség, de az ehhez szükséges infrastruktúra nem épült ki, hiába egyeztetett többször is a vasúttársaság és az energiaszolgáltató.

A lakó megkérdezte, hogyan helyezhették akkor üzembe a liftet 2014, ha nem is volt hozzá áram. Az ötödik MÁV-válasz szerint vezeték volt ugyan, de az üzemeléshez szükséges energiamennyiség nem áll rendelkezésre. A teljesítménynöveléshez szükséges munkálatokat 2018 első felében végzik el.

Az RTL Klub is megkérdezte a MÁV-ot, miért írtak más problémáról augusztusban és másról novemberben. Ide az a válasz érkezett, hogy együttesen a rongálás és az áramellátási probléma miatt nem működik a lift, de 2018. április közepétől már használható lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Hét éve kész, de egy utas sem használhatta még a pilisi lifteket

A pilisi vasútállomás felújításakor lifteket építettek be a peronokhoz, de sosem működtek. Évekig nem kaptak ugyanis használatbavételi engedélyt. Utóbbi most már megvan, időközben azonban vandálok tették tönkre a felvonókat – számolt be a 444.hu alapján az RTL Híradó.

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Álomfunkció került a YouTube-ra

Álomfunkció került a YouTube-ra

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

A közös költség is drágulhat a lakástakarékok kinyírása miatt

A közös költség is drágulhat a lakástakarékok kinyírása miatt