szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

N. András személye összeköti a két ingatlanügyet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új lakásba költözhetett Rogán Antal, a 444 szerint a II. kerületben. Az Index most ezt megerősítve arról számolt be, hogy a kabinetfőnök egy II. kerületi, Csalán úti, háromlakásos, még épülő társasház egyik lakásában fog lakni, a kormány tájékoztatása szerint nem megvásárolta, hanem bérli az ingatlant a tulajdonostól, amit alátámaszt a tulajdoni lap is, amin Rogán nincs rajta.

A portál szerint Rogán-Gaál Cecília eladta a balatonlellei ingatlanát, és vett egy panorámás tihanyi nyaralót. Az ingatlan hivatalosan szőlő, majdnem 2000 négyzetméter, rajta gazdasági épülettel.

A tihanyi nyaralója hivatalosan külterületi szőlő, az adásvételt termőföldvételként nyilvánosan kifüggesztették a hivatalban. Rogán-Gaál Cecília 143 millió forintot fizetett az ingatlanért.

 Ezt megerősíti a portál által lekért tulajdoni lap is, amely szerint az ingatlanra április 30-án 143 millió forint jelzálogjogot jegyeztek be Rogán-Gaál Cecília javára.

Az Index arról ír, hogy a két tranzakciót egy ember, N. András köti össze, aki a tulajdoni lap szerint április 20-án vette meg a Csalán úti társasházat egy Vabeko Kft. nevű cégtől, ennek egyik lakásában most Rogán lakik, azaz jelenleg N. Andrástól bérli a miniszter az ingatlant. A gázvezetékbizniszben dolgozó, állami közbeszerzéseken milliárdos megbízásokat – olykor Mészáros Lőrinc cégével közösen – nyerő Vabekóé volt egyébként hat éven át a ház, 2014-ben vették.

Idén május 5-én Rogán újdonsült főbérlője, N. András a tulajdoni lapok tanúsága szerint megvette Rogán-Gaál Cecília balatonlellei ingatlanát.

A portál a férfiről azt írja, hogy a három jelenlegi cégéből az egyik „nullás”, nincs bevétele, a másik lakóépületek tervezésével és építésével foglalkozik, 50-170 millió között mozog az éves összbevétele és 2-5 millió között a nyeresége, míg a harmadik közúti áruszállítással foglalkozik, 26-79 millió forintos éves bevétellel vagy veszteséges volt, vagy 2-16 millió közti nyereséget ért el az elmúlt években.

A férfi mindhárom cégéhez ugyanaz az emailcím van megadva elérhetőségként, ezen keresték őt, egyelőre hiába. Az Index megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, hogy adjanak tájékoztatást az ügyletek hátteréről, például arról, mikortól bérli Rogán a lakást, illetve tudta-e, hogy a volt feleségétől N. András vette meg a nyaralót, egyelőre nem kaptak választ.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!