szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Január elsejétől indul a rendszer, amelyben az igénylők felújítási költségeik felének megtérítésére jogosultak 3 millió forintig.

Gyeden levők is jogosultak az otthonfelújítási támogatásra – mondta el a Facebookra feltöltött videóban Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter a január elsejétől induló rendszerrel kapcsolatos kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy ha a gyed, gyet vagy gyes alatt is fennál a tb-jogviszony (tehát a szülő munkaviszonyban van, vagy hallgatói gyedesként fennál a hallgatói jogviszonya), az jogosítja a támogatásra is. Azok pedig, akik beteg gyermeküket gondozzák, más munkaviszony nélkül is jogosultak a támogatásra.

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy támogatási kérelem benyújtásakor kell igazolni a családnak a már megszületett gyermeket, vagy legalább 12 hetes magzatot. „Az otthonfelújítási támogatásnál 2022. december 31-ig biztosan lehet élni ezzel a lehetőséggel” - mondta.

Azt is világossá tette: ugyanazok a számlák a lakástakarékpénztárhoz és a lakásfelújítási támogatáshoz is benyújthatók. A falusi csok és a lakásfelújítási program azonban kizárják egymást, tehát ebben az esetben csak az egyik támogatást lehet igénybe venni – mondta el a politikus.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!