szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gördülékeny a szakmai együttműködés a Vitézy Dávid vezette BFK-val a fővárosi főépítész, Erő Zoltán szerint.

A legfontosabb városfejlesztési projekt, aminek Budapesten meg kellene valósulnia, az a városrehabilitáció – mondta el Erő Zoltán, a főváros főépítésze az Azonnalinak. A hosszú interjúban a főépítész amellett érvelt, hogy a városi infrastruktúra legalább egy százalékának kellene megújulnia. Budapesten évente csak 4-5 ezer lakás épül – mondta Erő –, de már az is nagyszerű lenne, ha ezt 8 ezerre fel lehetne tornászni. Hozzátette, az is elegendő, ha a régieket rendbe tudják hozni:

Egyáltalán nem az a probléma, hogy Budapest egy történeti város és régiek házak.

A problémák között például az „igénytelen és a borzasztóan agresszív reklámokat” említette. Mint a főépítész mondta, például a hármas metró felújított állomásain már nincsenek csirízzel felkent óriásplakátok, a négyes metróban pedig egyáltalán nincsenek óriásplakátok. Felmerült az is, hogy a jelenlegi városvezetés forgalomcsillapítással tenné élhetőbbé a fővárost. Erő ezután kijelentette:

Van arra szándék, hogy kellő előkészítés után a Rákóczi–Kossuth Lajos-tengelyről levegyünk egy-egy forgalmi sávot.

Tavaly a főépítész szerint készült egy – még nem nyilvános – fejlesztési koncepció arról, hogy a Rákóczi–Kossuth Lajos-tengelyt hogyan lehetne megújítani. A tervről elárulta, az nem a forgalom gyorsításáról szólna. Mint fogalmazott:

Elképzelhető egy olyan Rákóczi út, ahol van egy buszsáv, egy autósáv és egy szélesebb járda, ahol vannak teraszok és zöldfelületek. Nekem ez a jövőkép tetszik.

A Levegő Munkacsoport terve a Rákóczi út átalakítására 2009-ből

A fejlesztésekhez szükséges anyagiakról Erő azt mondta, a fővárosnál nincsen pénz, de az államnál van, és „a Budapest Fejlesztési Központ – Vitézy Dávidék – ontják magukból az elképzeléseket”. Példaként mondta:

A Boráros tér például gyökeresen át fog alakulni, hogyha ez a metrószerű HÉV-fejlesztés odaér – ennek már folyik a tervezése.

A főépítész szerint gördülékeny a szakmai együttműködés a BFK-val. Mint az interjúból kiderül, az élhető város fogalmáról hasonlóan gondolkoznak, így például „mindenki a közösségi közlekedést támogatja”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!