Tetszett a cikk?

A múlt hét pénteki Ferencváros-Debrecen mérkőzés után kitört botrány ellenére továbbra is az FTC főszponzora marad a Westel Mobil Rt. A rendőrség közben elfogta azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy leütötte a debreceni csapat vezetőedzőjét.

Továbbra is főszponzorként támogatja a Ferencváros labdarúgócsapatát a Westel Mobil Rt., amely azonban mélységesen elítéli a pénteki, Üllői úti és siófoki botrányos jeleneteket. A cég a jövőben is az ilyen esetek megelőzését és a rendbontók megbüntetését szorgalmazza. A mobilszolgáltató reméli, hogy a törvényi háttér megfelelő alkalmazása, illetve szükség szerinti módosítása, valamint az illetékesek következetes fellépése lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a jövőben az ilyen botrányok elkerülhetők legyenek.
Közben a rendőrség három újabb gyanúsítottat vett őrizetbe, köztük azt a férfit is, aki a mérkőzést követően hátulról leütötte Szentes Lázárt, a Debrecen vezetőedzőjét. A gyanúsítottakat a szurkolói rendbontás tisztázására és az elkövetők elfogására alakult külön nyomozócsoport vette őrizetbe azt követően, hogy a nyomozók az elektronikus média, valamint a hírügynökségek által rendelkezésükre bocsátott film- és képanyagokat kiértékelték.
A mérkőzés után a rendőrség tizennégy embert állított elő. Közülük négyen vasárnap óta előzetes letartóztatásban vannak csoportosan elkövetett garázdaság alapos gyanúja miatt. Nyolc személyt hétfőn gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak; öt embert első fokon elítéltek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!