Magyar Bálint kedden levélben fordult Szili Katalinhoz, hogy a házelnök kérje fel a mentelmi bizottság elnökét: tekintse át, és foglaljon állást vagyoni helyzete és lakásviszonyai alakulásának törvényességét illetően. Fideszes képviselők ugyanakkor összeférhetetlenségi eljárás lefolytatását kezdeményezték a miniszterrel szemben.

Magyar Bálint, keddi parlamenti bejelentésének megfelelően, vagyoni helyzetének törvényességéről 1990-től kezdődően kért állásfoglalást - áll az Oktatási Minisztérium közleményében.
Répássy Róbert fideszes képviselő az Országgyűlés napirend előtt vitájában azt állította, hogy Magyar Bálint kifizettette a maga és barátai amerikai útját egy céggel, s kitért a politikus ingatlanvásárlására és kedvezményes hitelére is. Az oktatási miniszter közölte: Répássy felszólalása alkalmas lesz a következő személyiségi jogi per elindítására. "A becsületem tiszta, nem hagyom, hogy beletaposson egy ilyen alak, mint maga" - mondta.
Az Országgyűlés mentelmi bizottságának ki kell vizsgálnia, hogy Magyar a kormány tagjaként rendelkezett-e bizalmas információval kedvezményes lakáshitelének kérelmezésekor arról, hogy a kabinet módosítani fogja a vonatkozó kormányrendeletet - jelentették be Nyitrai Zsolt és Répássy Róbert fideszes képviselők, akik a házelnöknél indítványozzák az oktatási miniszter vagyonnyilatkozata valóságtartalmának ellenőrzését is. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Van, ahol már most 11 centis a hótakaró – fotók

Van, ahol már most 11 centis a hótakaró – fotók

Két Vidi-játékos az Európa Liga álomcsapatában

Két Vidi-játékos az Európa Liga álomcsapatában

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

Arcfelismerő szoftverrel kötné össze az Amazon a Ring kapucsengőjét, a jogvédő szervezetek már kongatják a vészharangot

Arcfelismerő szoftverrel kötné össze az Amazon a Ring kapucsengőjét, a jogvédő szervezetek már kongatják a vészharangot

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Révész Sándor: Vértanúk – csere!