Tetszett a cikk?

Magyar Bálint kedden levélben fordult Szili Katalinhoz, hogy a házelnök kérje fel a mentelmi bizottság elnökét: tekintse át, és foglaljon állást vagyoni helyzete és lakásviszonyai alakulásának törvényességét illetően. Fideszes képviselők ugyanakkor összeférhetetlenségi eljárás lefolytatását kezdeményezték a miniszterrel szemben.

Magyar Bálint, keddi parlamenti bejelentésének megfelelően, vagyoni helyzetének törvényességéről 1990-től kezdődően kért állásfoglalást - áll az Oktatási Minisztérium közleményében.
Répássy Róbert fideszes képviselő az Országgyűlés napirend előtt vitájában azt állította, hogy Magyar Bálint kifizettette a maga és barátai amerikai útját egy céggel, s kitért a politikus ingatlanvásárlására és kedvezményes hitelére is. Az oktatási miniszter közölte: Répássy felszólalása alkalmas lesz a következő személyiségi jogi per elindítására. "A becsületem tiszta, nem hagyom, hogy beletaposson egy ilyen alak, mint maga" - mondta.
Az Országgyűlés mentelmi bizottságának ki kell vizsgálnia, hogy Magyar a kormány tagjaként rendelkezett-e bizalmas információval kedvezményes lakáshitelének kérelmezésekor arról, hogy a kabinet módosítani fogja a vonatkozó kormányrendeletet - jelentették be Nyitrai Zsolt és Répássy Róbert fideszes képviselők, akik a házelnöknél indítványozzák az oktatási miniszter vagyonnyilatkozata valóságtartalmának ellenőrzését is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

Most a franciáknak ajánlja Soros György a válság elleni csodafegyverét

Most a franciáknak ajánlja Soros György a válság elleni csodafegyverét