Tetszett a cikk?

A Centrum arra kéri a köztársasági elnököt, hogy a pártalapítványok támogatásáról szóló, hétfőn elfogadott törvényt küldje vissza az Országgyűlésnek, vagy forduljon az Alkotmánybírósághoz. A párt alkotmányba ütközőnek tartja, hogy csak a parlamenti pártok alapítványai kaphatnak költségvetési támogatást.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el a pártok működését segítő tudományos, ismeretterjesztő, kutatási, oktatási tevékenységet végző alapítványokról szóló törvényjavaslatot. A kétharmados többséget igénylő jogszabály a parlamenti pártok egy-egy alapítványának biztosít költségvetési támogatást.
A törvény diszkriminatív módon úgy igyekszik meghatározni a támogatás feltételét, hogy a támogatás csupán egyes pártoknak jusson, míg a többi pártot kirekessze belőle" - fogalmaz a Mádl Ferencnek írt levelében Kupa Mihály, a Centrum párt elnöke. "Álláspontunk szerint a támogatást nem az alapítókra tekintettel, hanem az alapítványok tevékenysége alapján kell juttatni. Amennyiben feltétel az alapító személye, az alapító személyét, a támogatás mértékét aszerint kell meghatározni, hogy az adott párt a legutóbbi választásokon milyen támogatottságot ért el, azaz mekkora a társadalmi bázisa" - vélekedik Kupa Mihály. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

Astrazeneca: hamisítvány lehet az a vakcina, amit a feketepiacon árulnak

Astrazeneca: hamisítvány lehet az a vakcina, amit a feketepiacon árulnak