Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint az ügyészség a központi költségvetés sérelmére elkövetett bűncselekményeket nem hajlandó bíróság elé vinni. A szocialista frakció kezdeményezi, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a parlament előtt számoljon be a Happy End Kft. és az Országimázs Központ elleni nyomozások megszüntetéséről.

Juhász Gábor, az MSZP frakcióvezető-helyettese a párt keddi sajtótájékoztatóján elmondta: tudni szeretné, a legfőbb ügyész szóbeli vagy írásbeli utasítást adott arra, hogy ezek az ügyek ne kerüljenek bíróság elé. Mint mondta, arra biztatják a feljelentéstevőket - a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, a Millenáris Kht.-t és a közpénzügyi államtitkárt - tegyenek panaszt a feljelentések megszüntetése ellen, illetve alkalmazzák a pótmagánvád intézményét.
A frakcióvezető-helyettes emlékeztetett arra, hogy korábban 53 olyan bűncselekményben történt feljelentés, amit a központi költségvetés terhére követtek el. Hozzátette: ezek közül az ügyészség 22 ügyben megszüntette az eljárást; a 22 ügy esetében 16-nál éltek panasszal a feljelentéstevők, de 9 esetben megszűnt az eljárás. "Abban a köztársaságban, amelyben mi hiszünk, bűn, ha a központi költségvetés kárára több százmillió forinttal gazdagodnak némelyek" - fogalmazott az MSZP-s politikus.
Az ügy előzménye, hogy hétfőn a Fővárosi Főügyészség megszüntette a Happy End Kft. és a Mert 2000 Rt. vezetője, illetve az Országimázs Központ osztályvezetője ellen csalás, illetve hanyag kezelés gyanújával indult eljárást, azzal az indokkal, hogy a nyomozás adatai alapján bűncselekmény nem állapítható meg, károkozás nem történt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint ráncfelvarrás: nagy frissítést kapott a 27”-es iMac

Több mint ráncfelvarrás: nagy frissítést kapott a 27”-es iMac

Duma Aktuál: Hogyan tiltakozzunk szobordöntések helyett?

Duma Aktuál: Hogyan tiltakozzunk szobordöntések helyett?

Figyelmeztet az NSA: jobb, ha azonnal kikapcsolja a GPS-t a mobilján

Figyelmeztet az NSA: jobb, ha azonnal kikapcsolja a GPS-t a mobilján