Tetszett a cikk?

Nem állt kapcsolatban a III/II-es ügyosztállyal, nyilvántartásba vételéről nem tudott - állította kedden Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke újságíróknak. Nincsenek újdonságok a dokumentumok közt ahhoz képest, amit a Népszava szeptember 25-én leközölt, a meglévő papírokat azonban egyelőre nem mutatja meg a nyilvánosságnak - közölte Kondor az Origóval.

Kondor Katalint ma a parlament emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága hallgatta meg. A meghallgatás után az Origo internetes hírportál kérdésére Kondor azt válaszolta, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában nem látott "se többet, se kevesebbet", mint ami a Népszavában megjelent, tehát nincs nyoma, hogy valaha jelentett volna. A rádióelnök ismét leszögezte, hogy nem állt kapcsolatban a titkosszolgálat III/II-es főcsoportjával.
Kondor Katalin hétfő délelőtt tekintette meg a múltjával kapcsolatos iratokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. "Kondor Katalint nem érte meglepetés a levéltárban" - mondta Morvai Katalin, a Magyar Rádió szóvivője hétfőn az MTI-nek.
A Népszava című napilap szeptemberben közölte, hogy a birtokában lévő dokumentumok szerint Kondor Katalin 1974-től 1983-ig kapcsolatban állt az állambiztonsági szolgálat kémelhárításával. A rádió elnöke hamisnak nevezte a lapban közölt dokumentumot. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
GKI: Augusztusban kissé romlott a fogyasztói bizalmi index

GKI: Augusztusban kissé romlott a fogyasztói bizalmi index

Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

9 év fogság után jött el két fehér delfin nagy napja: kiszabadult Little Grey és Little White

9 év fogság után jött el két fehér delfin nagy napja: kiszabadult Little Grey és Little White