Tetszett a cikk?

Nem fogadta el a kormány a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységéről szóló beszámolót. A kabinet módosítaná a pénzintézeti törvényeket: a javaslat szerint a PSZÁF-ot nem egy személy, hanem egy szakmai testület irányítaná.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a kabinet szerdai ülésén a kötelező gondosság elmulasztása, az együttműködési készség hiánya és a gazdálkodási hiányosságok miatt nem fogadta el a PSZÁF beszámolóját. A kormányszóvivő rámutatott: a Magyar Fejlesztési Bank 2002-ig 135 milliárd forint veszteséget halmozhatott fel, éveken keresztül folyhatott bűncselekmény a K and H brókercégénél, mintegy 30 ezer ember megtakarítását érintik a különböző ingatlanbefektetési botrányok, s a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is szabálytalanságokat állapított meg a felügyelet gazdálkodásában.
A szóvivő elmondta azt is, hogy a jövő héten a kormány benyújtja a parlamentnek a hitelintézeti, a tőkepiaci és a PSZÁF-ról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatát. A módosítások – a kormány szerint - bezárják a kiskapukat és megerősítik, hatékonyabbá teszik az ellenőrzést. A javaslat alapján az egyszemélyi vezetés helyett egy szakmai testület irányítaná a PSZÁF-ot, amelynek elnökét az Országgyűlés választja, tagjait pedig a köztársasági elnök nevezi ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az MTK ultrák Mészárosnak üzentek Felcsúton, a hangosbemondó szólt rájuk

Az MTK ultrák Mészárosnak üzentek Felcsúton, a hangosbemondó szólt rájuk

Trump elveszítette az idősebb korosztály bizalmát

Trump elveszítette az idősebb korosztály bizalmát

Két helyen tört el a kerékpáros világbajnok keze, miután egy hirtelen fékező motorossal ütközött – videó

Két helyen tört el a kerékpáros világbajnok keze, miután egy hirtelen fékező motorossal ütközött – videó